VadeVi
La marca de vins més admirada del món és catalana
  • CA

El 31 de març és un dia molt esperat per moltes empreses del vi perquè és quan es dona a conèixer l’esperada llista de les marques vitivinícoles més admirades del món.

La llista ‘The World’s Most Admired Wine Brand’, elaborada per la revista britànica Drinks International, anomena els cinquanta projectes que han resultat més atractius i interessants per a 2.000 experts del sector del vi de tot el món, entre els quals, hi són Masters of Wine, compradors de vi, sommeliers, propietaris de bars, escriptors de vi, educadors i altres especialistes del sector, que voten les seves marques preferides atenent criteris de qualitat, singularitat de regió d’origen, coneixement que es té internacionalment de la marca, entre d’altres.

Família Torres ocupa de nou la primera posició del rànquing de marques més admirades del món | captura

Aquesta dotzena edició, encapçalant el rànquing d’aquest 2022 -per segon any consecutiu- hi ha Família Torres, que de nou esdevé el projecte millor posicionat, més votat i més admirat del món. El celler familiar del Penedès ha aconseguit la primera posició per sisena vegada en les dotze edicions del rànquing global i continua encapçalant la llista europea (‘Most Admired Wine Brand in Europe’).

Segons l’editor de Drinks International, Shay Waterworth, els aspectes més esmentats pels participants a l’enquesta a l’hora de votar per Família Torres són “el focus del celler en la qualitat i l’excel·lència a través d’una varietat de vins i regions, la forma en què el celler combina la tradició i la innovació i el seu pronunciat compromís mediambiental. I afegeixen: “No només produeixen vins de primer nivell, sinó que són líders en matèria de sostenibilitat, i això constitueix un magnífic exemple per als productors de tot el món”.

Des del projecte premiat es mostren molt satisfets pel reconeixement. L’actual director general i cinquena generació, Miguel Torres Maczassek, destaca que és “un enorme reconeixement a l’extraordinària feina, dedicació i focus en l’excel·lència del nostre equip, distribuïdors i membres de la família”.

Entrada a les Caves Codorníu | celler

Amb Família Torres, el llistat també reconeix un altre projecte català, que en aquest cas està posicionat en en lloc 40. Raventós Codorníu millora el seu posicionament com a marca admirada després d’aconseguir pujar set posicions respecte a l’última edició del rànquing. I, entre els motius que els hi ha portat, hi són el fet que sigui “una marca reconeguda pel seu cava, diuen en el moment del reconeixement, però també pel fet que elabora vins tranquils de prestigi”. Codorníu ja havia estat reconeguda en aquest rànquing els anys 2017 i 2018 com elaboradora de cava; i al 2021 com a grup.

En el top cinc de les marques més admirades, tot just seguint Família Torres, hi són:

  • En segona posició: Penfolds (Austràlia)
  • 3a: Catena (Argentina)
  • 4a: La Rioja Alta (La Rioja)
  • 5a: Antinori (Itàlia)

Fundada el 1972, Drinks International és una revista britànica dedicada exclusivament al mercat global de vins, licors i cerveses, que dona veu a les novetats sobre les últimes tendències en la indústria mundial de begudes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa