VadeVi
La Màster of Wine Sarah Evans dóna el tret de sortida a l’Espai Priorat
  • CA
El President de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez, amb la Sarah Evans | DOQ Priorat

!--akiadsense-->

L’Espai Priorat 2017 començava aquest dilluns 22 de maig amb dues conferències. La primera, de Sarah Jane Evans (Master of Wine) sobre la història, evolució i moment actual dels vins i la DOQ Priorat. I, com a acte previ, una xerrada per a viticultors de la denominació d’origen a càrrec dels tècnics en viticultura francesos Claude i Lydia Bourguignon, que es troben entre els màxims experts mundials en sòls. La seva ponència s’ha centrat precisament en la influència del sòl en la configuració dels vins en aquest territori.

En aquesta quarta edició de l’Espai Priorat hi participen sommeliers i responsables de compra de vins d’alguns dels establiments hotelers i de restauració més importants d’aquests països, de manera que després del seu pas puguin esdevenir uns prescriptors i creadors de tendències en el consum de vins en el seu territori d’origen. Es tracta de sommeliers, educadors del món del vi, crítics i periodistes especialitzats que desenvolupen la seva tasca professional a 14 països aliens a la Unió Europea: EUA, Canadà, Mèxic, Xile, la Xina i Hong Kong, Korea del Sud, Japó, l’Índia, Singapur, Taiwan, Austràlia, Rússia, Noruega i Suïssa. Després de tres edicions (2011, 2013 i 2015) aquesta cita biennal s’ha consolidat com una de les principals experiències de difusió dels vins DOQ Priorat a escala internacional.

El Consell Regulador, conjuntament amb els 44 cellers participants i amb el suport del programa d’internacionalització de la Unió Europea i l’INCAVI, s’uneixen un any més per fer possible la reunió d’aquests experts perquè coneguin els vins, el terrer, les viles i els elaboradors que fan possibles els vins de la DOQ Priorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa