La Covid ha obligat a postposar-la en les darreres dues edicions, però sembla que ara sí es podria recuperar la Mostra de Vins i Caves de Catalunya i celebrar-ne la 40a edició aquest proper 2022.

Diem Mostra de Vins i Caves perquè és així com s’ha anomenat fins ara, però el nom pot estar en qüestió perquè, segons ha pogut saber Vadevi, hi ha alguns sectors que estarien reclamant actualitzar el concepte “cava”, degut a la realitat del sector de les bombolles catalanes, que va més enllà d’una única denominació d’origen.

Sigui com sigui, el nom podria ser una de les novetats, com també la ubicació o dates de celebració de l’esdeveniment, perquè les entitats promotores d’aquesta fira han fet arribar un document al sector per tal de demanar opinió sobre les preferències a l’hora d’organitzar i participar en aquest esdeveniment que fa d’aparador i promociona el sector vitivinícola del país.

Es demana preferència de dates, per determinar si podria celebrar-se durant el mes de juny o en el marc de les festes de la Mercè, com s’havia fet tradicionalment (la proposta del 2022 seria del 22 al 25 de setembre). En quina ubicació es preferiria instal·lar els estands, si a l’Arc de Triomf, al Moll de la Fusta (deixant fora l’opció de Sant Antoni, on s’havia celebrat al 2019); o fins i tot, quin model de participació es prefereix, si els cellers individualment o agrupats per denominacions d’origen. L’enquesta també demana si es considera que les DO haurien de tenir més presència a l’esdeveniment, i en cas afirmatiu, que s’especifiqui de quina manera.

No hi ha res tancat, segons confirma l’INCAVI, però s’ha obert aquest procés participatiu amb la intenció de celebrar, amb el major consens i implicació possible de tot el sector, aquest 40è aniversari en vistes del nou any que aviat encetarem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa