VadeVi
La pluja dona treva a la forta sequera del camp català
  • CA

L’episodi de pluja d’aquestes últimes hores a Catalunya fa que el sector vitivinícola respiri una mica més alleujat. Malgrat no és una solució definitiva -ni de lluny- els litres que ha deixat dona una mica de treva a la greu situació de sequera que pateix el camp català; és aigua molt esperada arreu del país perquè ja fa massa mesos que està sent escassa o inexistent. Arriba, a més, en un moment de creixement i d’inici del cicle anual per la vinya.

En aquest sentit, han estat molts el missatges de celebració i d’alegria que s’han sentit i compartit arreu, també a través de les xarxes socials. Agraeixen l’aigua, però sobretot, el fet que hagi plogut “bé”, és a dir, sense grans intensitats o tempestes fortes caigudes en pocs minuts que podrien malmetre les plantes.

El nou president de l’Associació Catalana d’Enòlegs i Enòlogues, Pere Campos, ho celebrava a les xarxes socials, compartint un vídeo des del Penedès on s’hi veia la pluja caient sobre la vinya. “Beneïda pluja”, comentava.

Al Penedès ha plogut, i també ho ha fet al sud, a la zona del Priorat. La presidenta de la Denominació d’Origen Montsant, Pilar Just, comenta que “ha estat una pluja molt ben caiguda i per fi, ha arribat amb certa intensitat”. “És molt benvinguda i esperem que continuï, perquè portàvem massa temps sense ni una gota”, dirà.

De la mateixa manera, ho celebra l’enòleg d’Alella Vinícola, Xavi Garcia. El territori alellenc també ha vist ploure de manera “constant i regular” en aquestes últimes hores, i ho celebra perquè era realment molt necessari “carregar el sòl d’aigua després d’uns mesos de sequera extrema”.

No d’igual manera ha arribat l’esperada pluja a la Terra Alta, i així ho lamenta el president de la DO del territori, Joan Arrufí. “De moment ha plogut poc, però esperem que pugui caure algun litre més durant esta setmana que ve”.

Altres cellers també comparteixen l’alegria a través de les xarxes socials.

View this post on Instagram

A post shared by Estol Verd ?vi i enoturisme (@estolverd_celler)

View this post on Instagram

A post shared by Celler Pascona (@celler_pascona)

De fet, en aquests últims dies diversos cellers compartien el desig que arribés la pluja. I per fi, ha arribat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa