VadeVi
La primavera gastronòmica a Monvínic, interpretada per Ariadna Julian
  • CA
Terrassa de Monvínic

!--akiadsense-->

Monvínic dóna la benvinguda a la primavera amb una nova carta inspirada en els productes locals de temporada, seguint la filosofia de l’Slow Food – km 0. Ariadna Julian, la nova xef des de setembre de 2016, ha elaborat la seva proposta a base de productes de proximitat, adquirits de productors i proveïdors de l’entorn i elaborats de forma ecològica.

L’arribada de la primavera aporta a l’estrena d’aquesta carta una gran varietat de verdures, fulles, flors i plantes: ruca, espàrrecs de marge, faves, pèsols del Maresme, carbassons, alls tendres, fonoll, sajolida, farigola, sàlvia, berbena, coriandre i els primers tomàquets verds de la temporada.

Comença, així mateix, la temporada de bolets tan singulars com els ceps, les múrgoles (a la carta, a la crema amb espàrrecs verds i blancs), els rossinyols i els preuats moixernons (foto: en consomé, servits amb un tàrtar d’ostra i de vedella).

S’inicia també la temporada dels popets, el llamàntol (entrant de la carta: pasta fresca de ravioli farcit de llamàntol blau amb una mantega de corall), les gambes de les nostres costes (foto: servides amb una grega de carxofes, pèsols, nyoquis casolans de formatge d’ovella) o els cogombres de mar (preparats amb papada de porc, bròquil, i taronges sanguines).

Des de les muntanyes més pròximes, els Pirineus, ens arriben el xai del Pallars (foto: xai tendre al forn, acabat a la brasa, cobert d’un cruixent d’herbes amb un sofregit de ceba, pastanaga, tomàquet i un toc de canyella, amb salsa navarin), servit amb les primeres verdures de primavera, o la vedella ecològica de raça Salers, melosa i gustosa (cuita durant 15 hores a baixa temperatura, acabada a la brasa i gebrada amb el seu suc).

Les peces més representatives i preuades de la nova carta de primavera van apareixent, com anteriorment, en els dos menús: “Emoció Monvínic”, de 55€ per persona, i “El fil d’Ariadna”, de 75€ per persona (vins a part en ambdós menús). També s’ofereix al comensal l’opció de poder gaudir dels següents plats individualment (preu del plat indicat).

Amuse-bouche

**

VEDELLA I OSTRA en tàrtar, consomé de moixernons (21€)

LLAMÀNTOL en ravioli, salsa de corall (28€)

MÚRGOLES a la crema, amb espàrrecs verds i blancs (25€)

TONYINA, escalunya confitada, rossinyol i yuzu (27€)

XAI tendre del Pirineu amb les primeres verdures de primavera, salsa navarin (28€)

***

Sorbet de mandarina, ganache de xocolata (6€)

Milfulls de poma, fonoll confitat, gelat de vainilla (9€)

****

Mignardises i cafès

75€ per persona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa