
!--akiadsense-->
Monvínic dóna la benvinguda a la primavera amb una nova carta inspirada en els productes locals de temporada, seguint la filosofia de l’Slow Food – ">km 0. Ariadna Julian, la nova xef des de setembre de 2016, ha elaborat la seva proposta a base de productes de proximitat, adquirits de productors i proveïdors de l’entorn i elaborats de forma ecològica.
L’arribada de la primavera aporta a l’estrena d’aquesta carta una gran varietat de verdures, fulles, flors i plantes: ruca, espàrrecs de marge, faves, pèsols del Maresme, carbassons, alls tendres, fonoll, sajolida, farigola, sàlvia, berbena, coriandre i els primers tomàquets verds de la temporada.
Comença, així mateix, la temporada de bolets tan singulars com els ceps, les múrgoles (a la carta, a la crema amb espàrrecs verds i blancs), els rossinyols i els preuats moixernons (foto: en consomé, servits amb un tàrtar d’ostra i de vedella).
S’inicia també la temporada dels popets, el llamàntol (entrant de la carta: pasta fresca de ravioli farcit de llamàntol blau amb una mantega de corall), les gambes de les nostres costes (foto: servides amb una grega de carxofes, pèsols, nyoquis casolans de formatge d’ovella) o els cogombres de mar (preparats amb papada de porc, bròquil, i taronges sanguines).
Des de les muntanyes més pròximes, els Pirineus, ens arriben el xai del Pallars (foto: xai tendre al forn, acabat a la brasa, cobert d’un cruixent d’herbes amb un sofregit de ceba, pastanaga, tomàquet i un toc de canyella, amb salsa navarin">), servit amb les primeres verdures de primavera, o la vedella ecològica de raça Salers, melosa i gustosa (cuita durant 15 hores a baixa temperatura, acabada a la brasa i gebrada amb el seu suc).
Les peces més representatives i preuades de la nova carta de primavera van apareixent, com anteriorment, en els dos menús: “Emoció Monvínic”, de 55€ per persona, i “El fil d’Ariadna”, de 75€ per persona (vins a part en ambdós menús). També s’ofereix al comensal l’opció de poder gaudir dels següents plats individualment (preu del plat indicat).
Amuse-bouche">
**
VEDELLA I OSTRA en tàrtar, consomé de moixernons (21€)
LLAMÀNTOL en ravioli, salsa de corall (28€)
MÚRGOLES a la crema, amb espàrrecs verds i blancs (25€)
TONYINA, escalunya confitada, rossinyol i yuzu (27€)
XAI tendre del Pirineu amb les primeres verdures de primavera, salsa navarin"> (28€)
***
Sorbet de mandarina, ganache"> de xocolata (6€)
Milfulls de poma, fonoll confitat, gelat de vainilla (9€)
****
Mignardises"> i cafès
75€ per persona