VadeVi
La revista “Time Out” premia la millor vermuteria de Barcelona
  • CA
Time Out col·labora amb els Premis Vinari dels vermuts des de la primera edició | Jordi Play

!–akiadsense–>

La revista “Time Out” premia la millor vermuteria de Barcelona. I ho fa, un any més, en el marc de la col·laboració amb els Premis Vinari dels vermuts, apropant aquest certamen al públic final i creant un nou guardó que reforça els objectius del concurs: donar a conèixer i reconèixer els diversos vins aromatitzats amb herbes que s’elaboren de punta a punta de Catalunya a través, en aquest cas, dels establiments que en serveixen a diari.

Aquesta setmana han publicat el llistat de les cinc vermuteries finalistes: barres llargues, tauletes de marbre, conserves, tapetes i en tots els casos, s’hi serveix un bon vermut. Dijous 27 d’abril s’anunciarà el guanyador durant la roda de premsa de presentació de la tercera edició del certamen, que tindrà lloc a les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona a les 12:30 h del migdia.

El guanyador recollirà el premi durant l’acte de lliurament dels guardonats dels Vinari 2017 que se celebrarà a Reus el dijous 11 de maig i on també es desvetllaran quins són els millors vermuts de l’any.

Els finalistes són:

1 Bar La Plata

Bar La Plata

També conegut popularment com Los Pescaditos, pel seu peix blau acabat de pescar ben fregidet. Tenen vermut de la casa Perucchi, dels més antics de Catalunya. Fer el vermut aquí és sentir-se com un rei, dins una tasca d’aquelles que semblen de prinera línia de mar a Càdiz. Només preparen peixet fregit, amanida de tomàquet i un pinxo de botifarra, tot boníssim. La Merche Fructuoso fa quasi 30 anys que porta la cuina del Bar La Plata. Si hi ha algú que tingui autoritat per explicar-vos com fer peixet fregit, és ella.

2 La Vermuteria del Tano

La Vermuteria del Tano París té les seves terrasses cobertes i uns fanals de pel·lícula. Nosaltres tenim cellers amagats com el Tano. Una porta plena d’adhesius, les taules de marbre, el caliquenyo i la noia amb el diari de diumenge sota el braç que s’explica a glops de vermut i mos d’anxoves, banderilles i escopinyes. Quina gana passen a París. –M.V

3 Bodega Salvat

Bodega Salvat

La ciutat és plena de sorpreses i llocs per descobrir, com aquesta cantonada del Sants més profund: la llum que hi toca al migdia ja valdria per si sola una visita a aquest racó del barri, però si a més a més hi ha una de les millors bodegues de la ciutat, la peregrinació és obligada. Amb trofeus antics a les parets i tines de l’any de la Mariacastanya, les anxoves de la Salvat tenen fama merescuda i et faran mantenir viva la set per seguir bevent els xops de cervesa que serveixen sense parar, i si voleu vi a doll, demaneu un priorat que es diu Setze Vàlvules i sabreu el que és bo.

4 Bar Bodega Quimet

Bar Bodega QuimetHi ha locals que imprimeixen caràcter al barri i el bar bodega Quimet n’és un. Quan l’amo va jubilar-se, dos germans de La Llagosta van fer-se’n càrrec. Li van donar llustre, però sense que perdés l’essència. On abans anaven els iaios a reomplir l’ampolla de vi, ara hi van joves a prendre una canya, un vinet o una copa de cava. I acompanyen el beure amb embotits i formatges extremenys, anxoves, olives o algun platillo més elaborat. Tot molt casolà i informal. I sí, encara venen vi a granel.

5 Casa Leto

Casa Leto

Situat al barri d’Horta, aquest local alegra les panxes de tots els veïns i les desenes de persones que s’hi acosten cada cap de setmana. Cues per fer-se un lloc a la suculenta barra amb tapes i combinats autèntics i deliciosos. L’alegria dels caps de setmana d’Horta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa