VadeVi
La Ruta del Vi del Bages estrena un cicle d’activitats dedicades al bosc i la vinya

La Ruta del Vi de la DO Pla de Bages, proposta d’enoturisme impulsada des de la DO Pla de Bages i Bages Turisme, estrenarà a finals de juny un cicle d’activitats dedicades al bosc i la vinya. Es tracta d’un conjunt de propostes relacionades amb el paisatge i la natura d’aquest territori que tenen per objectiu aprofundir en el coneixement de la cultura de la vinya i el vi des d’una vessant naturalista i sostenible. Totes les activitats es faran a l’aire lliure i en grups reduïts. A més, són gratuïtes ja que estan subvencionades pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central dins del projecte Leader Natura i Vida Silvestre.

5 propostes per a tots els públics

El cicle d’activitats de bosc i vinya comprèn 5 propostes, que tindran lloc entre el 20 de juny i el 26 de setembre, amb el següent calendari:

  • 20 de juny. Reconeixement de plantes a la vinya de Collbaix. Una passejada a peu per la vinya on, acompanyats per un biòleg, els participants aprendran a reconèixer les plantes amb el suport de les eines digitals. En acabar, podran gaudir del wine bar del celler. Inscripcions en aquest enllaç.
  • 27 de juny. Construïm un hotel d’insectes a la vinya de Castelladral. Una activitat per descobrir la importància dels insectes com a pol·linitzadors i reguladors de plagues, a través de la construcció d’un hotel d’insectes que afavoreixi la seva presència a la vinya. Inscripcions en aquest enllaç.
  • 18 de julol. Anellament científic d’ocells a les vinyes d’Artés. Un ornitòleg i anellador expert conduïrà aquesta activitat que permet estudiar els ocells de la vinya i tenir un indicador de la qualitat ambiental de l’entorn.
  • 4 de setembre. Bat night, la nit de ratpenats. La vinya de l’Oller del Mas, a Manresa, serà l’escenari d’aquesta observació nocturna dels ratpenats. Els participants aprendran a identificar les diferents espècies i els observaran i escoltaran mitjançant detectors d’ultrasons. Els ratpenats tenen una funció clau en el control de plagues a la vinya.
  • 26 de setembre. Bany de bosc i vinya. Activitat  a la vinya del celler Sant Miquel d’Oló, a Santa Maria d’Oló, per connectar amb el paisatge, la terra i amb un mateix, en un entorn natural espectacular.

El programa sencer pot consultar-se a www.rutadelvidobages.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa