Del 18 al 24 d’octubre de 2021 tindrà lloc la segona Setmana del Vi Català i serà en el marc del Gastronomic Forum. Aquesta proposta, que es va estrenar el novembre de 2020, nascuda amb l’objectiu de difondre la cultura del vi i els vins i caves catalans, va comptar amb activitats organitzades per diferents agents del vi d’arreu del territori amb la coordinació de l’INCAVI.

Aquest proper mes d’octubre se celebrarà la segona edició i comptarà amb un acte clau: el Showroom del Vi Català, organitzat per PRODECA amb la col·laboració de l’INCAVI i que tindrà lloc del 18 al 22 d’octubre. Un esdeveniment que servirà perquè les empreses catalanes del sector mostrin el seu producte als professionals del sector, principalment del canal de la restauració, botigues especialitzades i distribució de Barcelona i la seva àrea metropolitana. A més a més, per tal d’aglutinar esforços, l’esdeveniment tindrà lloc a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum, un espai que serà cita obligada per a cuiners, sommeliers i professionals de la gastronomia. 

El director de l’INCAVI, Salvador Puig, comenta a Vadevi que “aquest 2021 seguim en el context de pandèmia, i imaginem que a la tardor encara no es podrà actuar amb la “normalitat” que voldríem. En aquest sentit, afegeix, “la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, pel seu caire popular, s’ha tornat a descartar per segon any consecutiu, però com alternativa, treballem amb accions que siguin possibles per acompanyar i promocionar el vi català”.

I d’aquí la renovació del projecte de la Setmana del Vi Català, “que enguany sí -dirà el director-, es planteja amb un format híbrid que accepti accions presencials i virtuals de manera combinada”. De fet, la primera edició ja s’havia pensat així, però la Covid19 va obligar a fer-la 100% virtual. “Enguany, afegeix Puig, som més optimistes davant aquesta possibilitat”.

PRODECA ja ha fet una crida a cellers per tal de què s’inscriguin en aquest nou esdeveniment (aquí hi ha la informació) que, finalment, podrà ser presencial gràcies a la millora de la situació actual de la pandèmia i perquè, al mes d’octubre, es preveu que una gran part de la població ja estarà vacunada. 

Per la seva banda, l’INCAVI vol animar els cellers a què hi participin i puguin establir negoci i mantenir contactes comercials amb prescriptors i professionals de la restauració local, molt afectats per les restriccions de control de la pandèmia, i facilitar espais on es puguin posar en contacte cellers i restauradors perquè, els dos sectors, obtinguin més valor afegit. La finalitat, d’aquest Showroom és, segons l’entitat, que els cellers puguin ampliar la seva xarxa comercial i que els restaurants i botigues puguin oferir una major varietat de vins catalans als seus clients, en un moment en el qual el consum de proximitat va a l’alça. 

“Pensem que el Gastronomic Forum serà una bona oportunitat pels cellers catalans per poder establir connexions i definir accions conjuntes amb la restauració, un altre dels grans afectats per la crisi actual”, conclou Salvador Puig.

Properament es donaran a conèixer més esdeveniments de la Setmana del Vi Català.

Nou comentari

Comparteix