VadeVi
La Unió Europea oficialitza els vins desalcoholitzats total o parcialment
  • CA

La nova Política Agrícola Comuna (PAC) de la Unió Europea, publicada a primers d’aquest mes de desembre, presenta diverses novetats entre les quals introduir o oficialitzar els vins “desalcoholitzats” o “parcialment desalcoholitzats”. Segons informa l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), la UE s’ha basat en bona part dels treballs i estudis realitzats per la mateixa entitat a l’hora de definir aquest nou marc normatiu.

Així, i d’ara en endavant, la denominació de la categoria de producte (indicació obligatòria) es pot completar amb els termes “desalcoholitzat” o “parcialment desalcoholitzat” per als vins tranquils, escumosos o vins d’agulla gasificats. La desalcoholització total és limitada als productes sense indicació geogràfica o denominació d’origen; en canvi, la desalcoholització parcial està autoritzada per a totes les topologies de vins.

En línia amb les recomanacions de la OIV, les operacions de desalcoholització permeses per reduir part o la gairebé totalitat del contingut d’etanol en aquests productes són l’evaporació parcial al buit i/o les tècniques de membrana i /o la destil·lació. El límit del contingut d’alcohol entre “desalcoholitzat” i “parcialment desalcoholitzat” és 0,5 % vol, tal com estableix l’OIV.

El sector vitícola aposta a la innovació i és sensible a l’evolució de les preocupacions dels consumidors, respectant la integritat i les tradicions del producte. Així, els Estats membres de l’OIV treballen actualment en unes directrius que defineixin les pràctiques enològiques específiques que s’aplicarien a aquests nous productes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa