VadeVi
La DO Tarragona podria entrar fins a 11 milions de quilos de raïm
  • CA

Des de la DO Tarragona fan una bona previsió de la campanya de verema 2021. El president, Vicenç Ferré, calcula que podran arribar als 11 milions de quilos de raïm, gairebé un 5% més de producció respecte una temporada normal -sense tenir en compte el 2020, any negre pel míldiu. “Serà un any d’alta qualitat i quantitat”, afirma. En aquesta DO, la collita també va amb deu dies de retard.

Just aquests dies d’agost s’han començat a veremar les varietats primerenques d’un territori ampli que aglutina quatre comarques catalanes -Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i part de la Ribera d’Ebre-, i que té plantades vinyes entre els 0 i els 1.000 d’altitud, la qual cosa fa que en aquest territori es comenci a collir aviat i s’acabi tard, fins a mitjan d’octubre. Ara es cull el moscatell de gra petit i també chardonnay.

Aquesta zona no va patir danys per la pedregada de finals de juliol. De fet, les pluges de fins a 30 litres/m2 han inflat el raïm i han ajudat a madurar-lo, en un estiu sec. De les tres varietats autòctones que hi predominen -macabeu, ull de llebre i parellada suposen el 80% de la producció-, el macabeu és l’estrella. La DO l’està investigant perquè sigui la varietat insígnia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa