VadeVi
La Vinoteca Torres de Barcelona s’alia amb el segell gastronòmic de Mercès
  • CA
D’esquerra a dreta, Miguel A Torres, Mercè Solernou, Yago Lozano, el xef Carlos Londres i Miguel A. Espinosa | Enrique Marco

!--akiadsense-->

La Vinoteca Torres, el restaurant que la família Torres té des del 2008 a Passeig de Gràcia de Barcelona, emprèn una nova etapa gràcies a l’aliança amb el segell gastronòmic de Mercès. La firma barcelonina de Mercè Solernou amb el xef Carlos Londres han ideat una carta contemporània d’origen mediterrani amb vincles al Penedès i a altres cultures d’acord amb els principis de qualitat i excel·lència que regeixen les dues marques sòcies.

Les propostes culinàries estan pensades perquè harmonitzin amb els millors vins, per això l’objectiu de La Vinoteca Torres és que la cuina i vi aconsegueixin la simbiosi perfecta. En tot cas, naix com una autèntica vinoteca que es postula com un gran aparador del vi, gràcies a una carta que compta amb un centenar d’etiquetes de tot el món i que s’anirà ampliant a poc a poc amb noves incorporacions. En paraules de Miguel A. Torres, president de Bodegas Torres, “volem que els comensals recordin aquesta Vinoteca com un lloc simpàtic i acollidor, que destaca per l’excel·lència de la seva gastronomia i la bona harmonia amb els vins”.

L’establiment oferix totes les referències de Cellers Torres a copes o en ampolla, començant per l’Antologia Miguel Torres, vins singulars procedents de les seves millors finques a Catalunya. També hi ha referències d’altres cellers internacionals, com Marquès de Riscal, Abadía Retuerta, Bouchard Père & Fils, Lanson o les que formen part de les Primum Familiae Vini (PFV), una associació que reuneix 11 de les famílies vitivinícoles centenàries més reputades del món: Vega Sicilia, Egon Müller-Scharzhof, Symington, Pol Roger, Perrin, Joseph Drouhin, Tenuta San Guido, Hugel, Marchesi Antinori i Mouton Rothschild, a més de la família Torres.

La nova etapa de La Vinoteca Torres passa també per una posada a punt del seu interiorisme, elegant i modern. Després d’una entrada amb un ‘corner-shop’ de vins i espirituosos, es troba una sala apta per a 44 comensals amb taules i cadires altes. La decoració remet a la terra, a la vinya, i també al llegat de la família Torres, amb fotografies històriques del celler fundat el 1870. L’obra “Estructures”, quatre quadres signats per Waltraud Maczassek, artista alemanya i esposa de Miguel A. Torres, decora el local.

Al fons, la sala Don Jaime, anomenat així en honor al fundador de Cellers Torres, amb capacitat per a 16 persones pot fer de reservat. Completa La Vinoteca Torres una terrassa amb capacitat per a 40 comensals. Un oasi en ple cor de la ciutat on gaudir del vi i la gastronomia en qualsevol moment, ja que el restaurant obre les portes de dilluns a diumenge, de 12 del migdia a 1 de la matinada. “Els detalls estan cuidats per estar a l’altura del lloc on ens trobem, el Passeig de Gràcia. Oferim una gastronomia relaxada, molt honesta i en la qual destaquen les verdures, gran tendència culinària actual”, explica Mercè Solernou.

La Vinoteca Torres pretén ser més que un restaurant de vins, albergant tot tipus d’experiències sensorials al voltant de l’enogastronomia i activitats per difondre la cultura del vi, transmetent la passió per una feina que neix a les vinyes i que es sublima en les ampolles, fruit del respecte pel medi ambient, i de la tradició i la innovació ben enteses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa