VadeVi
La ‘Vinya dels Artistes’ incorpora el ‘Refugi’ d’Erik Schmitz

Aquest dissabte dia 16 d’octubre a la tarda, l’artista Erik Schmitz acabarà de muntar, en directe, la seva obra ‘Refugi’, la culminació d’una obra col·laborativa iniciada l’any passat a La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové.

La nova escultura pretén donar aixopluc. En aquest cas, a través de la forma representativa d’una guineu es vol establir el vincle amb la fauna de la zona. Es tracta d’un acte simbòlic que recau en l’acció de les persones per generar aquest espai de protecció. “Prendre consciència de la necessitat dels nostres gestos vers l’entorn per assegurar que, a través d’una convivència sana, mantinguem un ecosistema ric el qual repercuteix positivament al nostre benestar”, diran des del celler.

L’escultura és de caràcter participatiu i col·laboratiu. Un cop instal·lada l’estructura principal, els participants ho completen amb materials orgànics propis de la vinya. La voluntat és de ser respectuosos amb el paisatge natural i reflexionar sobre la condició efímera i la importància d’actuar i protegir amb perseverança l’entorn.

Per tant, aquest Refugi d’Erik Schmitz s’incorporarà de forma permanent a La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové: un itinerari artístic a l’aire lliure, entre oliveres i vinya, que recentment ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Local i que compta amb obres de creadors com Carlos Pazos, Guinovart, Susana Solano, Eva Lootz, Antoni Llena, Evru, entre altres.

Erik Schmitz Coll va néixer a Alemanya i créixer a terres de ponent. Utilitza l’art com a mitjà per comunicar-se i manifestar pensaments. Concep la creativitat com una via intuïtiva, subtil i suggeridora entre l’artista i l’espectador-receptor. Li interessa el concepte però la seva prioritat és que l’observador rebi i s’identifiqui amb l’obra. És per això que els protagonistes de les seves creacions són la figura humana i animal, la vegetació, el paisatge i la geografia. Amb la temàtica, el contrast i el gran format, pretén trencar amb la quotidianitat, amb les rutines contemporànies i els estigmes establerts. Busca també oferir un respir que pugui donar lloc a la reflexió i que reverteixi amb una millor convivència.

Durant tota l’activitat, que serà 100% a l’aire lliure, hi haurà un acompanyament musical a càrrec de Lauzeta. A més a més, se serviran vins ecològics i de muntanya del celler Mas Blanch i Jové. El preu de venda de l’entrada a taquilla el dia de l’espectacle és de 15€ per adult i 5€ pels menors de 11 a 17 anys. Els menors de 11 anys tenen entrada gratuïta. Es poden ja comprar anticipadament a la web del celler a 12€ i 3€, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa