VadeVi
La vinya referma el lideratge de la producció ecològica a Catalunya
  • CA

Un any més, el cultiu de la vinya continua al capdavant de la producció ecològica a Catalunya. No només això sinó que, malgrat la situació de pandèmia, la superfície va créixer molt durant el 2020 i va augmentar el seu liderat en el sector. Així ho ha explicat aquest dimecres al matí la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada del president del Consell Català de la Producció Ecològica David Torrelles; i la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, durant la presentació de les dades de la producció agrària ecològica a Catalunya 2020.

La consellera ha remarcat que el sector alimentari és “un valor segur” i que, durant la pandèmia, ha crescut la preferència dels consumidors pels productes frescos, locals i provinents de l’agricultura ecològica, un canvi en el consumidor que també s’ha vist reflectit en les vendes dels vins catalans durant el primer any de pandèmia. Jordà ha explicat com la producció ecològica “ens dóna bones notícies any rere any” perquè tant la producció com el consum augmenten constantment, una tendència que ni tan sols la pandèmia ha aconseguit aturar. Els agricultors, ramaders, elaboradors i comercialitzadors creixen fins i tot en temps de pandèmia, com també ho fa la diversificació dels productes ecològics del país.

Malgrat això, la vinya continua dominant el sector de la producció alimentària ecològica a Catalunya, i augmentant encara més el seu lideratge. A finals de 2020, el 32,9% de la superfície dedicada a la vinya al nostre país estava certificada com a agricultura ecològica, cosa que suposa un 42% de tota la superfície agrícola de Catalunya dedicada a aquest tipus de producció. Al llarg de l’any passat, i malgrat les complicacions que va viure tot el país a causa de la pandèmia de la Covid-19, la vinya va ser el principal motor de creixement de l’agricultura ecològica. Si la superfície certificada total va créixer un 12%, fins a superar les 256.000 hectàrees, la dedicada a la vinya va créixer en més de 5.100 hectàrees, un 27%, fins a superar les 23.700 hectàrees.

En global, l’agricultura ecològica s’ha més que duplicat en només sis anys i, a dia d’avui, suposa el 10% de la superfície dedicada a aquesta activitat de tot l’Estat i l’1% de la de la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa