VadeVi
La Xina vol crear una regió de vi de prestigi mundial al costat del desert del Gobi
  • CA

Després d’un temps en què el consum de vi a la Xina ha anat creixent cada vegada més, el país ha decidit convertir-se ell mateix en un gran productor, i no de qualsevol manera: vol convertir una regió del nord del país, a tocar del desert del Gobi, en una zona de producció de vins d’alta qualitat i que pugui competir amb les regions més prestigioses del món, a més de ser un revulsiu per l’economia local.

Segons explica ‘Bloomberg’, aquesta regió, anomenada Ningxia i on ha viscut tradicionalment l’ètnia Hui, majoritàriament musulmana, ha tingut indústria vinícola a l’est, als peus de les muntanyes Helan, des de principis dels anys vuitanta. Situada en una latitud semblant a la de la regió de Bordeus, Ningxia ja té més de 200 vinyes i produeix 130 milions d’ampolles anuals, un quart de la producció del país. Tot i això, els canvis en el gust dels consumidors, que busquen tipus i qualitats diferents, l’han deixat en segon pla davant dels cellers estrangers, i és per això que el govern xinès vol obrir una zona pilot per captar inversors domèstics i estrangers per crear instal·lacions de producció, recerca i formació que apliquin estàndards internacionals a tota la producció, per fer-la de mes qualitat i poder augmentar la demanda i recuperar les vendes perdudes davant les grans regions del món.

El celler Château Changyu-Moser XV, construït el 2013 a Ningxia | Wikimedia Commons
El celler Château Changyu-Moser XV, construït el 2013 a Ningxia | Wikimedia Commons

El pla, però, va encara més enllà, i es vol triplicar la zona de cultiu de vinya a la regió i arribar a superar els 31.000 milions de dòlars anuals de producció de manera que, el 2035, Ningxia sigui una força a tenir en compte en la indústria mundial del vi. Tota una aventura per al que actualment és el sisè major consumidor de vi del món, amb 1.240 milions de litres anuals, però que encara té un consum per càpita que és només un 25% de la mitjana mundial. Un mercat potencial, doncs, que estan més que disposats a explotar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa