VadeVi
41.220 euros al IV Sopar Solidari de la Confraria del Cava
  • CA

La Confraria del Cava Sant Sadurní va celebrar ahir al vespre, a la sala oval del MNAC, la quarta edició del Sopar Solidari del Cava. Més de 300 persones han col·laborat amb la iniciativa que, també enguany, s’ha organitzat amb l’objectiu de recollir fons a benefici de Càritas.

Enguany s’han recaptat més de 41.220 euros que serviran l’entitat humanitària per finançar beques menjador fora del període escolar a les 10 diòcesis que hi ha arreu de Catalunya. En les tres edicions anteriors d’aquesta iniciativa la Confraria ja va aconseguir recaptar més de 80.200 euros (més de 23.000 euros amb el primer sopar, 20.136 amb el segon i 40.839 euros amb el tercer).

Com al 2014, el Sopar Solidari del Cava ha comptat amb la implicació extraordinària de l’Obra Social de La Caixa, que ha doblat els diners que havia aconseguit recaptar la Confraria del Cava. L’entitat financera ha lliurat 20.610 euros que es donaran també a Càritas. CaixaBank, un any més, ha agraït a la Confraria del Cava l’oportunitat de poder col·laborar en aquest sopar solidari a través de la seva Obra Social.

Un sopar intens

La presidenta de Càritas, Carme Borbonès, va recollir el xec amb la recaptació del sopar de mans d’Antoni de la Rosa i Torelló, president de la Confraria del Cava, de Maria Jesús Català, delegada general de la província de Barcelona de CaixaBank i Jordi Nicolau, director territorial de Barcelona de Caixabank. Borbonès va agraïr l’aportació de la Confraria i va destacar que ahir se celebrava el Dia de la Infáncia, col.lectiu al qual van destinats els fons recaptats amb el sopar. “El que fem amb aquests diners és que els infants més vulnerables tinguin garantit, com a mínim, un àpat al dia”, va dir la presidenta de Càritas.

Diferents personalitats s’han volgut sumar a la iniciativa solidària, entre les quals destaca la Reina del Cava 2015, Carla Nieto, que va ser present en l’acte. Abans del sopar, i com a novetat d’enguany, es va poder gaudir del concert de l’Orquestra UNESCO Barcelona. El conjunt, que dirigeix Gonçal Comellas, es presentava amb la seva formació de gala i, fora de programa, va recordar les víctimes dels atemptats de París del 13 de novembre interpretant “El Cant dels ocells” de Pau Casals.

1.000 euros en plaques de Cava

Durant el sopar també es va lliurar el lot de més de 1.100 plaques de cava, procedents dels tastos de la Guia de Vins de Catalunya 2016, de les mostres participants als Premis Vinari 2015, que organitza VADEVI.cat, i de l’acte de la Diada de Sant Jordi de la Confraria. El lot s’ha subhastat per 1.000 euros.

Aquest any, l’acte ha comptat amb la col·laboració de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa