VadeVi
La Confraria del Cava s’agermana amb la DO Terra Alta
  • CA

La Confraria del Cava Sant Sadurní va segellar ahir dissabte al migdia el seu agermanament amb la Denominació d’Origen Terra Alta. Una quarentena de membres de l’entitat es van desplaçar a aquesta comarca per visitar el celler Lafou de Batea –com a primera activitat del viatge- on van tastar diversos productes dels que elabora la firma vinícola.

A mig matí, la comitiva es va traslladar fins a la població de Corbera d’Ebre per visitar el poble vell. Cap al migdia, la Confraria va celebrar l’acte d’agermanament amb la DO Terra Alta -la unió va tenir com a escenari l’Església de Sant Pere-, que va presidir el director general de l’Incavi, Jordi Bort. Aquest espai també va acollir la investidura de diverses personalitats de la província de Tarragona com a Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava. Els nous membres de l’entitat són: Jaume Descarrega, president de la D.O. Terra Alta; Josep Ramon Correal, director del Diari de Tarragona; Josep Anton Ferré, rector de la Universitat Rovira i Virgili; Albert Cabestany, pilot de trial i campió del món d’indoor l’any 2002 i quatre vegades campió estatal d’aquesta modalitat; Salvador Miralles, del restaurant Fonda Miralles; i Josep Maria Vallespí, del restaurant Nou Moderno.

Després d’aquest acte, els confrares van viatjar fins a Gandesa, al celler cooperatiu Cèsar Martinell, on es va fer el dinar d’agermanament que van servir el restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs i la Fonda Miralles d’Horta de Sant Joan. Abans del dinar, també es va fer un tast de diversos productes vinícoles de la DO Terra Alta, que va oferir el celler cooperatiu.

Els alcaldes de Gandesa, Carles Luz, i el de Corbera d’Ebre, Antonio Álvarez van acompanyar els membres de la Confraria durant l’agermanament.

Aquest és el sisè acte d’aquest tipus que organitza la Confraria del Cava Sant Sadurní, que al 2008 va iniciar els agermanaments amb diferents denominacions d’origen de Catalunya. La que va encetar aquest cicle va ser la DO Pla de Bages. La van seguir al 2009, la DO Costers del Segre; la DO Conca de Barberà al 2010, la DO Montsant al 2011 i la DO Empordà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa