VadeVi
La cultura i el vi a les Biblioteques del Penedès
  • CA

Per tercer any consecutiu, diverses biblioteques públiques de l’àmbit vitivinícola del Penedès tornen a oferir un variat programa d’activitats amb l’objectiu de contribuir a difondre l’estreta relació que existeix entre el món del vi i el de la cultura.

En concret, es tracta de la Biblioteca Ventura i Gassol de Calafell, la Biblioteca Marta Mata de Cunit, la Biblioteca Municipal l’Ateneu d’Esparreguera, la Biblioteca de Martorell, la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes, la Biblioteca Josep Pla de Sant Pere de Ribes, la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell i la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès. També participa activamernt en el cicle VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

De la mateixa manera que en les edicions anteriors, l’actual també gira en torn d’un tema central a l’hora d’organitzar les diferents propostes, que en el cas d’aquest any és “El vi i la música”. Amb aquest fil conductor, les biblioteques han programat actes que inclouen concerts i actuacions musicals, xerrades, exposicions, activitats infantils, tallers, tertúlies literàries i altres propostes que es duran a terme durant el mes de novembre.

Així mateix, durant aquesta edició les biblioteques implicades han col·laborat en la convocatòria conjunta de la segona edició del concurs de fotografia #vinstagrampenedès2015, al qual s’han presentat més de 120 imatges a través de la xarxa Instagram. Un jurat n’ha seleccionat 20 d’aquestes imatges que s’exposaran als centres implicats perquè els seus usuaris puguin votar-les per escollir una de les dues guanyadores del concurs.

Al llarg del mes de novembre, doncs, la Biblioteca Torras i Bages us convida a gaudir d’activitats per a tots els gustos i per a tots els públics relacionades amb les lletres i el vi de la nostra Denominació d’Origen. Tots els actes destinats al públic adult aniran acompanyats de tast de vins del celler col·laborador Can Ràfols dels Caus.

Destaquen entre els diversos actes, la tertúlia literària amb Ramon Solsona, autor de la novel·la “L’home de la maleta” al Celler Can Ràfols dels Caus i que anirà acompanyada d’una visita guiada al celler i un tast de vins; el concert a la Capella de Sant Pelegrí del Vinseum amb el grup Corrandes són corrandes; o la presentació del llibre Calidoscopi amb les autores Isabel del Pilar Valero (poesia) i Maria Rosa Ferré(fotografia) del que podreu visitar l’exposició, a la mateixa biblioteca, “Les estacions de la vinya”.

D’altra banda, durant tot el mes, presentant el carnet de biblioteca els usuaris poden gaudir de la promoció d’entrades 2×1 per a visitar el Vinseum.

La Biblioteca Torras i Bages participa en el cicle Biblioteques amb DO amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, VilafrancaCC2015, Teatre Cal Bolet, Diputació de Barcelona, Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Institució de les Lletres Catalanes, Consorci per a la Normalització lingüística, Vinseum, Incavi, i El Cep i la Nansa Editorial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa