La comercialització dels vins de la Denominació d’Origen (DO) Catalunya ha crescut un 5% en el 2014, mantenint el creixement sostingut de la DO en els seus 16 anys d’història, i aconseguint un total de 65.600.000 ampolles comercialitzades en tot el món (3,2 milions més que l’any 2013).

Entre les dades recopilades a la Memòria de Resultats que el Consell Regulador ha publicat, destaca el creixement de les vendes en el mercat interior, del 19,7% respecte l’anterior exercici. Malgrat l’increment del consum al mercat interior i un descens de la comercialització en el mercat exterior del 5,4%, la DO Catalunya manté una clara vocació exportadora, ja que més de la meitat dels vins emparat sota el seu segell s’han exportat (52%) a 110 països de tot el món.

Entre els principals mercats exteriors de la DO Catalunya, destaca la Unió Europea (61%) i Regne Unit i Alemanya com els dos destins prioritaris, en especial Regne Unit, que creix superant els 5 milions d’ampolles comercialitzades. Fora de la UE, però encara al continent europeu, els mercats de Suïssa i Noruega continuen essent els principals compradors.

Durant el 2014, Estats Units, Canadà i Mèxic continuen essent els més rellevants mentre que Xina és el primer destí asiàtic de la DO Catalunya, tot i l’espectacular creixement del 48% al mercat japonès, superant les 700.000 ampolles.

El President de la DO Catalunya, Xavier Pié, satisfet per les dades, insisteix en el compromís del Consell Regulador amb el consumidor. “Els resultats de la DO Catalunya mostren, un any més, la confiança que el consumidor diposita en els nostres vins així que només podem respondre garantint que continuarem treballant per oferir un producte cada cop més competitiu i de més qualitat”, afirma.

Pel que fa a la preferència pel tipus de vi, malgrat que tots creixen, el vi negre continua essent el majoritari amb un 49% del total, seguit pel blanc (41%) i pel rosat (10%). Tanmateix el consumidor mostra un gust creixent pel vi rosat de la DO Catalunya que durant el 2014 ha crescut un 32,4% respecte l’exercici anterior.

Imprimiu aquesta notícia Notícia en PDF Compartiu la notícia per correu electrònic Envieu correccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa