Acte de signatura del conveni entre la UB i l’ajuntament d’Alella. Foto: UB

La Universitat de Barcelona (UB), a través del campus de l’Alimentació, i l’ajuntament d’Alella han signat aquest gener un acord de col·laboració per tal de promoure l’estudi, la recerca i la difusió de les activitats relacionades amb l’agroalimentació i la gastronomia, en especial en el sector del vi, amb la promoció de la denominació d’origen Alella.

Amb aquest conveni, les dues institucions promouran activitats de col·laboració en els àmbits docent, de recerca i d’assessorament tecnològic amb els productors i cellers de la DO Alella amb la finalitat d’establir accions de promoció de la qualitat dels seus vins i escumosos. En aquesta línia, es pretén que tant investigadors com estudiants puguin aprofitar aquesta relació i col·laboració en la seva formació i especialització.

Una de les primeres accions del conveni ha estat la creació de la “sala Alella”. Aquest és un nou espai d’anàlisi sensorial de vins i aliments, que consta d’una cuina i 10 espais individuals de proves. En aquesta sala s’hi realitzaran estudis d’anàlisi sensorial i classes dels ensenyaments de Nutrició Humana i Dietètica, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Ciències Culinàries i Gastronòmiques.

El conveni, que han signat el vicerector de Política Científica de la UB, Enric Canela, i Andreu Francisco, alcalde d’Alella, també busca una acció complementària a favor del desenvolupament social i econòmic del territori a través del sector vitivinícola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa