VadeVi
La DO Catalunya presenta la seva agenda per aquest estiu
  • CA

Un estiu més, la DO Catalunya serà present a un munt d’activitats culturals que tindran lloc arreu del territori. Música, cinema, festes populars, art i cultura són les bases fonamentals de l’agenda estiuenca de la DO que, dins la seva campanya “La quinta de la DOCat” maridarà amb els seus vins totes aquestes activitats per fer que el públic en gaudeixi al màxim.

En l’àmbit cultural, destaca la seva col·laboració amb el Divendres Divins que ha arrencat a primers de juliol, i la presència de vins de la DO dins el cicle de Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc. Truman serà la pel·lícula encarregada d’estrenar aquesta temporada on, com cada any, es projectaran films els dilluns, dimecres i divendres fins al 5 d’agost. A més, enguany, la DO organitza un tast de vins amb visita al castell el dilluns 18 de juliol.

Juliol serà temps de lectura gràcies al cicle Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’INCAVI i les DO catalanes que, per quart any consecutiu, aposta per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi mitjançant activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics. Cada dilluns del mes de juliol la DO Catalunya presentarà els seus vins per maridar diferents activitats culturals, des d’un debat seguint la línia de la sèrie de La Conca 5.1, Geogravia (4 de juliol), fins a una trobada amb els autors de Vinomics (11 de juliol), una de les grans apostes culturals d’enguany de la DO Catalunya.

I les entregues de Vinomics tampoc s’aturen aquest estiu. Com cada mes, el tercer dijous de juliol i el tercer d’agost arribaran noves entregues de la sèrie, signades per Manel Fontdevila i Oriol Malet respectivament. Cadascuna de les historietes gràfiques que componen Vinomics es publiquen mensualment al web de la DO Catalunya i són un intent de contribuir a la difusió del vi mitjançant el còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país.

Una altra de les propostes fortes d’aquest juliol són els Terrats en Cultura, organitzats per l’associació Coincidències, una sèrie d’activitats que transcorren en diferents terrats de la ciutat de Barcelona, amb una programació transversal que inclou teatre, música, cabaret, poesia i dansa. A més d’acompanyar cada una de les activitats, divendres 15 de juliol la DO Catalunya organitza un tast guiat, en una trobada en que la música i la poesia seran les protagonistes de la mà de Nico Roig i Josep Pedrals, amb qui la DO ja es va trobar el passat mes de març en una entrevista a la secció del seu web Parlem amb.

A finals del mes de juliol serà moment de gaudir del Festival de Música de Cambrils. En la seva 42a edició, el festival, que se celebra al Parc del Pinaret i arranca el 28 de juliol, oferirà 14 concerts per tots els gustos, tendències musicals i edats. La DO Catalunya, com a col·laborador i vi oficial del festival, estarà present a la zona gastronòmica. Manel, la gira El gusto es nuestro, Julio Iglesias o Josep Carreras són alguns dels artistes del cartell d’aquest any.

I per acabar, ben entrat l’agost, la DO Catalunya tornarà a la Festa Major de Gràcia (15 al 21 d’agost). Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, és la festivitat anual més important de la Vila de Gràcia, amb els carrers guarnits com a principals protagonistes. Per cinquè any consecutiu, la DO Catalunya organitzarà la ja tradicional ruta de vins i tastos guiats a peu de carrer per apropar a la gent la cultura del vi, part indivisible de la nostra tradició gastronòmica. I a més de la ruta, dimecres 17 la DO dirigirà un gran tast guiat en col·laboració amb l’associació cultural i gastronòmica, El Cargol Graciós.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa