VadeVi
Tastos a cegues i maridatges centren l’oferta de cellers catalans a Enofusión
  • CA

Aquest dilluns es dona el tret de sortida de la sisena edició d’Enofusión, el congrés de vins que s’organitza anualment en el marc de Madrid Fusión. Del 25 al 27 de gener se succeiran sessions de tast, conferències i presentacions de productes, a la vegada que cellers o empreses vitivinícoles donaran a conèixer les seves novetats a l’espai de la fira.

El Congrés s’estructura en tres espais: l’EnoBar, on els assistents podran tastar més d’un centenar de referències; la “Expobodega” o l’espai dels cellers; i el Centre del Vi, on tindran lloc les presentacions i sessions de tast.

La Denominació d’Origen Catalunya, que participa per segon any en aquesta trobada, dirigirà una de les activitats del programa el dimarts 26 a partir de les 15h de la tarda. En col·laboració amb l’estrellat xef Quim Casellas (Hotel-Restaurant Casamar de Girona), donaran a tastar les següents propostes de maridatge:

– Clos Mont-Blanc Únic chardonnay + bacallà amb remolatxa, iogurt i alvocat

– Habitat Blanc amb tàrtar de gamba de Palamós, terra de coral i xip de patata

– Synera Rosat amb Bombó de foie-gras de l’Empordà amb gerds

– Pinot Noir de Capçanes amb verat a la flama amb albergínia i notes làcties

– Mas Aranyó Reserva amb botifarra dolça i poma de Torroella

– Bach Frizzante amb merenga de tomàquet i anxova

Aquesta activitat s’emmarca dins la nova campanya de la Denominació d’Origen Catalunya, DO Cat al plat, amb la qual es vol posar en valor i promoure el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català, del qual el vi és part fonamental i un dels grans plaers.

El celler Juvé&Camps serà un altre dels cellers catalans presents a la fira i la seva activitat girarà entorn a l’origen, el carácter i l’essència del xarel·lo. En una sessió prevista pel mateix dimarts però a les 12h del migdia, el director d’enologia de la marca, Antoni Cantos, acompanyat del també enòleg Antonio Orte i de l’adjunta a presidència Meritxell Juvé, parlaran i oferiran un tast de les següents referències:

– Reserva de la Família Magnum 2011

– Gran Juvé Brut Nature 2008

– Essential 2012

– Essential 2013

– Gran Juvé La Capella 2005

– Gran Juvé La Capella 2006

Bodegues Torres ha triat els seus vins de Xile per aquesta trobada; i Freixenet dirigirà el dimecres 27 una sessió de tast a cegues, amb maridatge gastronòmic i una animació artística (13:30h al Centre del Vi).

Enofusión tancarà les seves portes el dimecres sobre les 20h del vespre, poc després de la darrera activitat del programa: l’Speedtasting convidarà als cellers a presentar els seus vins a periodistes i bloggers convidats en un temps màxim de 5-7 minuts per referència.

El programa complet de les activitats es pot consultar seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa