VadeVi
La DO Empordà tanca un deseni de creixement ininterromput

Un any més, els cellers de la DO Empordà van tancar el 2015 amb un nou rècord de vendes. Al llarg de l’any passat, els 51 cellers de la denominació empordanesa van vendre 5,6 milions d’ampolles a tot el món. Aquestes dades representen un increment del 5% respecte als 5,3 milions d’ampolles venuts el 2015.

Els resultats de l’exercici confirmen la tendència a l’alça en la comercialització dels vins empordanesos dels darrers anys. Les vendes dels cellers DO Empordà no han parat de créixer i han mantingut creixements durant deu anys consecutius. Els bons resultats dels 2015 representen una nova fita malgrat el descens mundial en el consum de vi registrat en els darrers anys.

Per tipus de vi, el negre continua sent la varietat més venuda amb 3’2 milions d’ampolles el 2015, amb un increment del 2% respecte a l’any anterior. El vi blanc es manté al voltant de l’1’4 milions d’ampolles venudes, mentre que el vi rosat arriba a les 767.400 unitats, un 8% més que el 2014. Les vendes de vins dolços són les que experimenten un major creixement amb un 39% i sobrepassen per primer cop les 100.000 ampolles venudes.

Un 14% de les vendes s’exporten a una cinquantena de països

Al llarg de l’any passat, 764.617 ampolles amb el logotip de la DO Empordà es van destinar a l’exportació. Aquestes dades representen un percentatge del 14% de totes les vendes de la denominació, una dada que s’ha mantingut estable en els darrers anys.

Els principals importadors del vins empordanesos continuen sent els Estats Units, amb 120.685 ampolles; Suïssa, amb 96.139 unitats; Canadà, amb 84.502 unitats, i Alemanya, amb 75.294 unitats. En conjunt, els cellers empordanesos exporten el seus vins a prop d’una cinquantena de països.

Nova imatge

El Consell Regulador de la DO Empordà acaba d’estrenar una nova imatge, més moderna i dinàmica, que està inspirada en el paisatge agrícola empordanès i en els seus colors. La nova imatge reprodueix les quadrícules irregulars dels camps de l’Empordà i incorpora la paleta de colors del paisatge empordanès amb tons terra i el blau del cel i del mar. La nova proposta vol posar en valor el patrimoni natural, social i econòmic de l’activitat agrícola a l’Empordà i posar de manifest com la natura i l’esforç de moltes generacions de pagesos han creat un paisatge únic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa