VadeVi
La DO Montsant tria els seus nous vins institucionals
  • CA

El Consell Regulador de la DO Montsant escollirà el 27 de juny els vins blanc i negre que emprarà en actes institucionals i de promoció. L’elecció d’aquests vins anirà a càrrec d’un panell de tast que, mitjançant un tast a cegues, valorarà els vins que el cellers de la DO Montsant han presentat a concurs.

El Consell Regulador de la DO Montsant exigeix als vins que optin a ser escollits vins institucionals una sèrie de requisits, a fi que siguin representatius de la DO Montsant i de la qualitat dels vins que s’hi elaboren.

En el cas dels blancs, poden entrar a concurs els vins de les anyades 2014 i 2015, en els quals el percentatge de garnatxa blanca sigui igual o superior al 70% del cupatge del vi. En el cas dels negres, les anyades admeses són la 2013 i la 2014. En aquest cas, el requisit de varietats estableix que la suma dels percentatges de garnatxa i carinyena sigui igual o superior al 70% del cupatge.

El tast per a l’elecció dels vins institucionals de la DO Montsant tindrà lloc aquest dilluns 27 de juny a les instal·lacions del Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC). Els vins que obtinguin la millor valoració, després de compilar els resultats que a títol individual els hi atorgui cada tastador, seran escollits vins institucionals de la DO Montsant.

El panell de tast encarregat de l’elecció dels vins institucionals és heterogeni i està integrat per professionals del sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa