L’any 1995 es va fer realitat la Denominació d’Origen Pla de bages, que des de feia temps era molt reivindicada pels cellers de la comarca. Formada majoritàriament per explotacions familiars, amb vinya pròpia, els cellers del Bages produeixen uns vins de molta alta qualitat, degut a les característiques que impliquen una cura tradicional i molt personalitzada de la vinya.

Actualment a la DO hi ha inscrits 13 cellers: Celler Abadal, Celler Solergibert, Caves Gibert, Celler Cooperatiu d’Artés, Mas de Sant Iscle, Més que Paraules, Celler el Molí, Celler Cooperatiu de Salelles, Heretat Oller del Mas, Fargas Fargas, Vins Grau, Can Serra dels Exibis i Celler Sanmartí.

Per celebrar aquests 20 anys, el dissabte 24 d’octubre a les nou del vespre, s’organitza un sopar al Museu de la Tècnica de Manresa. El sopar l’ha elaborat l’associació de restauradors locals Fogons del Bages.

En el transcurs de l’acte es lliuraran els premis del 7è Concurs per a la rehabilitació de Barraques de vinya i altres construccions de pedra seca.

Més informació a la pagina web www.confrariabages.cat . El preu del sopar és de 40€, però en principi les places estan exhaurides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa