VadeVi
Torna la Fira del Gall a Vilafranca del Penedès
  • CA

Un any més, pels volts de Sant Tomàs, Vilafranca del Penedès acull la tradicional i centenària Fira del Gall. Un esdeveniment durant el qual es pot viure des de la criança del Gall Negre del Penedès fins a la seva degustació, passant per la possibilitat d’utilitzar el servei d’escorxador. És l’única Fira de tota Catalunya on es pot viure el procés complet.

Tot i la tradició, la Fira cada any introdueix alguna novetat. Enguany la Fira acollirà el Xè Campionat d’Espanya d’Avicultura, Columbicultura i Cunicultura de Raça on s’exposaran la raça Andalusa Blava, Combatent Espanyol, Oca Empordanesa, Pardo de Lleó, Penedesenca i Utrerana, entre d’altres. A més d’organitzar-se el VIIè Concurs-exposició de raça de Gallina Penedesenca i el Ier Concurs al millor color de la closca d’ou de la raça de la Gallina Penedesenca.

Una comarca tan lligada amb la viticultura, no podia menys que dedicar algunes de les activitats al vi. En aquest sentit, hi ha des de diverses visites guiades a cellers (Torres, Pinord, Heretat Mas Tinell i la destil·leria Mascaró), així com també sessions de tast i maridatges amb vins de la DO Penedès o un tast meteorològic a càrrec de Mònica Usart (dona del temps a Rac1, Rac105 i 8tv). Les activitats detallades són aquestes:

Tastaví

El visitant adquireix un tiquet per 4€ (inclou copa de regal i 3 tiquets per degustar vins) i pot escollir entre l’oferta de vins negres que hi ha disponibles. El tiquet de repetició de vi val 1€. També hi ha la possibilitat de comprar un platet de degustació d’embotits i/o formatges per 2€ i una bossa de patates artesanes per 1,50€.

Activitats sala de tast

Al llarg dels dos dies de la Fira del Gall, a la Sala de Tast s’organitzen diferents activitats al voltant del vi de la DO Penedès:

Dissabte 19“>

D’11 a 11:30 h L’HORA DE “EL RAÏM INQUIET”

Representació del conte “El Raïm inquiet” d’Elisenda Guiu que explica la història d’un gotim de raïm impacient i eixerit que té moltes ganes de ser vi. Preu per persona: 3€

De 12 a 13 h TAST–MARIDATGE “Vi4 LUNCH”

Tast maridatge on et recomanem alguns vins per acompanyar en els teus aperitius.

Preu per persona: 5€.

De 13:30 a 14:30 h – TAST-MARIDATGE DE VINS I GALLS NEGRES

Vins negres de la D.O. Penedès que mariden amb una selecció de tapes on el protagonista és el Gall Negre. Preu per persona: 6€

De 18 a 19 h TAST-MARIDATGE “EL PENEDÈS MÉS DOLÇ”

Maridatge especial per aquestes festes amb vins i diverses varietats de turró. Preu per persona: 5€

Diumenge 20“>

De 11:30 a 12:30 h TAST METEOROLÒGIC

Tast de vins i astronomía de la mà de la meteoròloga Mònica Usart, dona del temps de Rac1 i Rac105 i l’Arucitys de 8tv. Juntament amb un enòleg, oferiran un tast de vins tot explicant com les condicions meteorològiques influeixen a cada collita. Preu per persona: 6€

De 13 a 14 h TAST-MARIDATGE AMB FUMATS

Opció de tastar quatre tipus diferents de peixos fumats, maridatg amb 4 vins o Clàssic Penedès. Preu per persona: 6€

Botiga de Nadal

Espai de venda de vins negres, rosats, blancs, escumosos Clàssic Penedès i dolços de la Denominació d’Origen Penedès, entre d’altres productes artesans.

A més, també hi ha altres activitats que tindran lloc durant el cap de setmana:

– El mercat d’aviram on hi ha les parades de criadors de Gall Negre i tota mena d’aviram, així com l’Exposició-Concurs de raça de Gallina Penedesenca i l’Escorxador.

– A l’Espai Gastronòmic hi ha la Mostra de Cuina d’Aviram i Vins de la D.O. Penedès on s’ofereix a tots els visitants la possibilitat d’escollir entre 21 propostes gastronòmiques a base d’aviram i maridar-les amb qualsevol dels vins de la D.O. Penedès que s’ofereixen.

– A més d’aquests tres grans espais, hi ha la Fira d’artesania on hi trobaràs productes naturals, brocanteria i pintura i altres parades d’artesans. Enguany hi participen fins a 150 paradistes.

El programa complet es pot consultar seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa