VadeVi
El present i futur de l’ecologia i la biodinàmica
  • CA

Els vins ecològics, naturals i biodinàmics han omplert aquest diumenge 31 de maig i dilluns 1 de juny el Museu Marítim de Barcelona en una nova edició de la fira Vinum Nature. Cellers i productors que segueixen aquesta filosofia en l’elaboració dels seus vins han presentat els productes i les tendències més actuals del sector a través d’una fira de mostres, activitats de tast i xerrades informatives.

Enguany, una de les principals novetats ha estat que s’ha obert la fira també a públic final, de manera que diumenge les sessions i els cellers atenien directament als futurs consumidors d’aquests productes. Entre les 11h i 20h, el vi ecològic, la gastronomia, els tastos dirigits i la música foren els protagonistes d’aquesta cita on les actuacions del grup de jazz Saphie Wells & Swing Cats i de la Dixieland Stradixie’s es barrejaven amb tastos de vins orgànics i els productes ecològics que servia el catering Lamemécuina. Els més petits també van gaudir del seu propi most ecològic.

Dilluns, el Saló ha estat dirigit exclusivament als professionals del sector, que han pogut participar en jornades informatives, així com també descobrir i tastar les novetats del mercat. Al matí, l’enòloga i membre de l’Associació Espanyola de Ciències Sensorials, Blanca Ozcariz, ha presentat la sessió “El rol del tastador en una sessió de tast”, en la qual ha parlat sobre les percepcions sensorials del cervell, les sensibilitats i les limitacions d’un tastador davant d’un vi. Sessions sobre normativa i elements identificatius que defineixen un vi com a ecològic i biodinàmic han completat el programa d’activitats al Museu.

El showroom especialitzat ha comptat amb la participació d’uns 80 cellers i ha anat dirigit als professionals de la restauració, la gastronomia i als distribuïdors i importadors. Entre els expositors, hi havia alguns dels vins guardonats amb Premis Vinari, com el Celler Vell que es va endur el Vinari d’Or a millor escumós de reserva pel seu MIM Nature Brut Reserva ECO.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa