VadeVi
Productes de proximitat i vins catalans: una fusió perfecta
  • CA

Els mercats de Barcelona repeteixen un any més com a seu de la iniciativa “Mercats amb DO” que lidera l’Associació Enjoy Wine Barcelona amb la col·laboracio de l’Institut Municipal de Mercats (IMMB), l’INCAVI i totes les DO del país, l’Institut del Cava i la Confraria del Cava de Sant Sadurní.

Enguany ja celebren la quarta edició d’aquest projecte que neix amb l’objectiu de fomentar i promocionar el producte de proximitat a partir d’activitats on el maridatge n’és el principal protagonista. Jordi Guillemí, un dels responsables de la iniciativa -al costat de Ramon Guix- ha explicat a vadevi.cat que el projecte va sorgir “de l’interès de professionalitzar activitats que organitzaven des d’un club d’amics del vi” i des de fa quatre anys no paren d’afegir novetats a aquest cicle en el qual s’ofereixen activitats com el maridatge de l’Edetària blanc (celler Edetària, Terra Alta) amb embolcall de pernil farcit de crema de calçot i salsa romesco; o un Gramona Imperial Gran Reserva 2006 Brut per acompanyar torradetes de foie, entre moltes d’altres propostes d’aquest estil.

“Estem contents perquè anem omplint sessions, i això motiva a seguir treballant i a intentar incorporar novetats edició rera edició”, explicava Guillemí durant la roda de premsa de presentació que s’ha fet aquest migdia a Santa Caterina. De fet, ja tenen ple el proper tast que tindrà lloc aquest divendres 15 d’abril i en el qual en seran protagonistes els vins amb DO Pla de Bages.

“Mercats amb DO” és un cicle d’activitats en el qual hi tenen cabuda els vins de totes les Denominacions d’Origen catalanes, més la DO Cava. S’organitzen sessions de tast amb maridatge (com les que es fan cada divendres al Mercat de Santa Caterina) i també altres actuacions com aperitius als mercats, Festa & Teca, accions per a creueristes internacionals o altres esdeveniments relacionats amb la promició del vi català i el producte sostenible i de mercat.

Salvador Puig, director general de l’INCAVI, ha comentat també durant la presentació que “aquest tipus d’iniciatives són com una pluja fina que fa calar en la gent la gran riquesa i diversitat de país vitivinícola que tenim”. “És una pena que encara avui dia només es consumeixi un de cada tres vins del país tenint en compte la gran qualitat de producte que elaborem a Catalunya. Hem de trobar la manera de ser un país normalitzat en aquest sentit i arribar a xifres de consum intern que al menys arribi a la meitat del total”, concloïa Puig.

Per la seva banda, el Gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Jordi Torradas, s’ha mostrat satisfet d’acollir aquest tipus de propostes en un espai, el mercat que, segons Torradas, “més enllà de la vessant comercial, aporta uns intangibles únics relacionats amb un estil de vida de proximitat”.

Les sessions de “Mercat amb DO” a Santa Caterina tenen lloc els divendres entre les 19.30h i les 21:30h a la sala de tast del Mercat i està dirigit per un sommelier i un expert en maridatges. Segons el calendari, aquest divendres -com dèiem- hi ha una sessió protagonitzada per vins de la DO Pla de Bages, i les properes sessions programades es faran al voltant dels vins del Castell de Perelada (divendres 22-abril); i dels vins de la Terra Alta (6 de maig). Es pot consultar el calendari complet i fer les reserves a través del seu lloc web, dosantacaterina.cat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa