La Terra Alta està cada cop més volcada en promocionar la seva varietat estrella. Durant la festa del vi de Gandesa, a la tardor, ja es gairebé tradició la “Nit de les Garnatxes blanques”. Ara, des de fa dos anys, també li dediquen una festa en ple estiu que anomenen l’Eclipsi de la Garnatxa blanca.

Aquest dissabte 27 de juny, els carrers de Vilalba dels Arcs s’han convertit en una gran vinacoteca de garnatxes blanques de vint-i-sis cellers de la comarca. Ubicats al voltant de l’església del municipi, els cellers han presentat les seves referències elaborades majoritàriament o totalment amb aquesta varietat, de la qual se’n produeix el 33% de tot el món en aquest territori de poc més d’11 mil habitants.

El mig miler de persones assistents van poder omplir les copes i tastar alguns dels pinxos que servien nou restaurants de l’Associació de Restauració de la Terra Alta.

L’any passat, la jornada va tenir lloc al poble vell de Cobera i enguany s’han traslladat a Vilalba dels Arcs. “A Vilalba hi ha gran tradició vinícola i té diversos cellers que s’hi dediquen. La idea, en tot cas, és celebrar la festa d’estiu cada any a un poble diferent de la comarca”. explicava Jordi Rius, secretari de la DO.

L’acte va arrencar a les 21h de la nit amb els parlaments de l’Alcaldesa de Vilalba, Maria Teresa Mariné Solé; de l’Alcalde de Gandesa, Carles Luz i de Jordi Rius, qui va aprofitar l’acte per presentar el nou cartell de la 28a Festa del Vi de Gandesa, prevista pel primer cap de setmana de novembre de 2015. En finalitzar el tast, es van servir còctels amb vi, ben acompanyats per música en directe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa