La patronal del vi català va celebrar la seva assemblea anual a Mon Sant Benet, amb la presència de la majoria de les seves empreses associades, les quals representen el 85% del total del vi tranquil català i formen part de les onze denominacions d’origen catalanes.
Valentí Roqueta, President de l’Associació Vinícola Catalana va explicar el nous projectes que portarà a terme l’associació, entre els quals, destaca la creació de la Wine Catalana House. Es tracta d’impulsar un gran centre lúdic i cultural del vi i l’enoturisme a Barcelona que pretén convertir-se en el quilòmetre cero del sector vitivinícola català.
“Hem d’estar a l’alçada de zones com Bordeus, Napa Valley o Alsàcia i hem d’aprofitar la finestra al món que és la marca Barcelona i integrar-nos. Amb un clar objectiu: posicionar Catalunya com país de vins i com una gran capital enoturística europea” va manifestar el president de l’AVC.
Una iniciativa en la que s’està treballant des de fa un any i que compta amb el recolzament de tots els agents implicats en la promoció dels vins i l’enoturisme de Catalunya.
L’Associació Vinícola Catalana esta apostant fort per la promoció conjunta dels vins i del territori vitivinícola català i per això portarà a terme diferents activitats en aquest sentit, com és el CARTAVÍ i la creació d’una marca global com a símbol d’identitat d’una zona productora i elaboradora de prestigi com és Catalunya. Marca que a la vegada ha de possibilitar que els cellers siguin més competitius en els mercats internacionals.
Valentí Roqueta va defensar la importància d’invertir en la formació dels futurs professionals i consumidor, “hem d’apropar el vi als més joves des de una vessant cultural i un consum responsable i moderat. Comencant per organitzar seminaris als instituts i a les escoles que expliquin els coneixements bàsics sobre el tast, així com les particularitats dels vins propis de les nostres onze denominacions d’origen catalanes”.
En aquest sentit, l’AVC seguirà portant a terme les activitats educacionals que realitza en els diferents centres per formar els futurs professionals i recolzant totes aquelles iniciatives formatives que impulsin la recerca enològica i vitícola amb visió estratègica de futur.
Els assistents van poder participar en el taller sobre “Els vins catalans a la cuina. Més enllà de l’estofat” a càrrec del cuiner, Jaume Biarnés a les instal·lacions de la Fundació Alicia. L’assemblea va finalitzar amb un dinar al qual va assistir el Director General de l’INCAVI, Salvador Puig.