VadeVi
La producció mundial del vi augmenta lleugerament aquesta campanya
  • CA

L’OIV calcula que la producció mundial de vi l’any 2015 serà de 275 milions d’hectolitres.

Unes xifres que constanten que Itàlia es posiciona com el primer productor mundial, 48,9 milions d’hectrolitres, un increment del 10% respecte a l’any passat, seguida de França que preveu una producció semblant al 2014 i en tercera posició l’Estat Espanyol amb un increment de producció d’un 4% respecte la campanya anterior. Les xifres de Catalunya no apareixen desglossades en aquest informe.

Entre els altres estat de la Unió Europea, Portugal i Romania amb previsiona respectives de 6’7 milions d’hectolitres i 4’1 milions d’hectolitres incrementen un 8% i un 9% respecte el 2014.

Pel que fa als que baixen la seva producció de vi hi apareixen Alemanya, amb una reducció del 4% i encara més Grècia, que redueix un 9%.

Fora d’Europa, els Estats Units registren novament per segon any consecutiu un nivell de producció elevat, 22 milions d’hectolitres, però inferior als volums de 2013.

Xile, per la seva banda, amb 13 milions de litres puja un 22% respecte al 2014 marca un nou rècord i Argentina fa el contrari, i registra amb 13 milions d’hectolitres un retrocés del 12% respecte al 2014.

Austràlia, amb 12 milions d’hectolitres i Nova Zelanda amb 2’4 milions d’hectolitres es mantenen estables, igual que Sudáfrica, per la seva part, amb una producció d’11 milions d’hectolitres.

En aquest informe l’OIV no analitza encara quines poden ser les causes d’aquest lleuger augment del 2%, de la mateixa manera que tampoc no contempla les xifres de consum. Així i tot s’aventura a afirmar que l’equilibri del mercat entre producciuó i consum està garantit.

L’OIV és l’organisme intergovernamental de caràcter científic i tècnic format per 46 estats membres per l’estudi del vi i la vinya i l’encarregat de presentar aquesta xifres va ser el seu director general Jean-Marie Aurand.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa