VadeVi
«La Pocavergonya», el nou vi de la Ribera d’Ebre
  • CA

Dilluns 14 de març es presenta a Vinebre “La Pocavergonya”, un vi blanc que neix de la mà de quatre productors de la Ribera d’Ebre -celler Pedrola de Miravet, celler Suñer de Ginestar, Molí de Rué de Vinebre i la Cooperativa Agrícola de Benissanet- i que ha estat elaborat majoritàriament amb macabeu, una de les varietats més arrelades i de més tradició a la comarca.

Aquest projecte es presenta ara en societat, però ja fa temps que s’hi treballa. Segons informava la web del Consell fa uns mesos, es tracta d’una aposta de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell, que pretén posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i seduir al segment de consumidor més jove. De fet, ha estat subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i ha estat cofinançat pel Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

En l’article s’explica que els quatre cellers elaboradors de “La Pocavergonya” representen 98 de les 800 hectàrees de vinya de la comarca i 118 llocs de treball, i tenen en comú “un factor clau per a les polítiques de Desenvolupament Econòmic que es promouen des del CC, i és que estan encapçalats per joves de la comarca”, en paraules de la seva presidenta, Gemma Carim.

La Ribera d’Ebre està ubicada geogràficament entre les comarques del Priorat i la Terra Alta, totes dues molt vinculades amb la producció vitivinícola. Segons dades que publiquen a la web, a la Ribera s’hi produeixen 5,5 milions de quilos de raïm dels quals el 58% es vinifica i la resta es ven com a fruita o com a most per a elaboradors com Torres, que compra el 13% de la producció de raïm de la comarca. Només un 8,4% del vi que s’elabora en aquesta comarca es ven embotellat a través en bona part de cellers que formen part de la DO Montsant, la DO Tarragona o la DO Catalunya.

Tornant al vi protagonista, l’acte de presentació tindrà lloc a Ca Don Joan (c/ Torre, 21) a partir de les 17h de la tarda i comptarà amb la participació de Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. La presentació finalitzarà amb l’actuació d’Èric Vinaixa i un tast del vi.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa