VadeVi
La ‘Rue del Percebe’ s’instal·la al carrer Agullers
  • CA

A la cantonada dels carrers Agullers i “13, Rue del Percebe”, una botiga de vins i ultramarins està plena de personatges famosos: Mortadelo beu en porró i Filemón se’l mira disgustat mentre sosté la seva copa. Rompetechos va directe a provocar una trencadissa en una filera d’ampolles amb les prestigioses etiquetes Château Cheval Blanc, Château Lafleur o Château Angelus. És la il·lustració que Francisco Ibáñez Talavera (Barcelona, 1936) ha creat per al catàleg 2016-2017 de Vila Viniteca.

En aquest homenatge a la seva popular sèrie “13, Rue del Percebe”, Francisco Ibáñez barreja per primera vegada els personatges de les seves diverses historietes. Així, Mortadelo i Filemón comparteixen espai amb Rompetechos, Otilio i la resta d’habituals del popular edifici.

Francisco Ibáñez ha fet història a les historietes

Les aventures dels detectius de la TIA, Mortadelo i Filemón es van iniciar quan el 1958 Ibáñez va publicar Mortadelo y Filemón, agencia de información a la revista “Pulgarcito” i, al 1969, El sulfato atómico, la primera historieta en format àlbum. És, a més, el creador de personatges llegendaris com el Botones Sacarino, Rompetechos o Pepe Gotera i Otilio. La sèrie “13, Rue del Percebe” –que va deixar d’editar-se l’any 1984–, és, després de Mortadelo, la més popular i venuda dels personatges d’Ibáñez.

La relació entre les famílies Ibáñez i Vila

La relació entre Ibáñez i Vila ve de lluny. Els primers anys de la dècada dels seixanta, una veïna i clienta habitual del Colmado Vila al carrer Agullers del barceloní Barri de la Ribera, explicava que el seu nebot -que no era altre que Francisco Ibáñez- es dedicava a dibuixar historietes. De fet, ja havia publicat les primeres aventures de “Mortadelo y Filemón, agencia de información” que ben aviat el farien famós, a la revista “Pulgarcito”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa