Detall d’una de les taules a la 3a Nit de les Garnatxes Blanques. Foto: VADEVI.cat

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, considera que l’objectiu de la qualitat ja s’ha aconseguit en l’àmbit dels vins de la comarca: “La Terra Alta ha fet un salt molt important, ha fet un canvi. Era una comarca merament agrícola, amb un 60 per cent de pagesos i, ara, d’aquest 60 queda un 30 per cent que continuen essent pagesos com a ocupació principal, però hem fet un salt important quant a turisme rural i restauració”. “Per l’altre costat”, ha explicat Carles Luz a La Xarxa , “és una comarca de vins blancs, que tenia l’etiqueta de basar la seva producció en la quantitat i hem aconseguit passar a la qualitat”.

Luz constata el fet que els vins de la Terra Alta estan aconseguint un reconeixement decisiu per remarcar el nivell del producte més enllà de la comarca: “Només cal veure-ho en aquests premis que estan guanyany els diversos cellers. Ara ha estat els Premis Vinari, però fa uns deu mesos va ser la Gran Medalla d’Or del concurs de les Garnatxes del Món, que va fer cap a un celler de la Terra Alta. La varietat de la garnatxa blanca cada cop està posicionant més els vins de la Terra Alta i, per l’altra banda, està la qüestió turística”. Una via de creixement que, segons l’alcalde de Gandesa, fa que “Es generin sinèrgies entre el món del vi i el turisme. Per tant, l’aposta ferma ha de ser l’enoturisme”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa