La DO Catalunya tanca la verema d’aquest 2015 amb un total de 50,9 milions de quilos de raïm entrat a cellers, dels quals 23,2 milions corresponen a raïm blanc, i 27,7 a raïm negre. Aquestes xifres representen un increment del 12,7% respecte la verema 2014, fet que confirma l’aposta creixent del sector per aquesta denominació d’origen.

Després de dos anys amb collites generoses, per aquest 2015 s’esperava una verema amb menor producció a causa del desgast dels ceps. A més, la incidència de les gelades primaverals en varietats primerenques com el chardonnay, alguna pedregada puntual i la falta de pluges, també feien preveure una reducció de la collita que s’estimava al voltant del 30% a la producció global de tota Catalunya. Afortunadament aquesta xifra s’ha vist reduïda a tan sols un 4% menys respecte a la collita del 2014.

Els raïms d’aquesta verema, que s’ha vist avançada entre 10 i 15 dies per les intenses onades de calor del mes de juliol, presenten un bon grau alcohòlic en potència, igual que la maduresa fenòlica per als negres, que també ha assolit uns nivells de gran qualitat.

Pel que fa a la incidència de plagues i malalties, aquest ha estat un any en que s’ha gaudit d’una sanitat excel·lent, degut principalment a les escasses pluges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa