VadeVi
La verema 2015 a la DO Penedès millora en qualitat
  • CA

Un cop acabada la verema a la Denominació d’Origen Penedès, el balanç és molt positiu pel que fa a la qualitat, ja que ha millorat envers l’any anterior. La quantitat de kilos collits, degut a una climatologia molt marcada, ha devallat en un 3,3%.

L’hivern i primavera secs, amb poca pluja i temperatures suaus, les onades de calor del juny i juliol, i l’agost amb temperatures més suaus on ha jugat el salt tèrmic entre el dia i la nit, han condicionat de manera notable el resultat en el fruit que avui dia hi ha en aquesta denominació d’origen catalana, on respecte l’any passat, han fet que la verema s’avancés una setmana respecte el 2014.

Un cop començada la verema, durant el mes de setembre, hi ha hagut algunes pluges que no han variat el ritme de verema i tampoc han incidit a la sanitat excepcional d’aquest any. La collita va començar la primera setmana d’agost amb el chardonnay i el pinot noir i ha finalitzat dins la primera setmana d’octubre amb les varietats negres com el cabernet sauvignon.

Totes les varietats de raïm han tingut un augment en la graduació alcohòlica al voltant de 0,5º Alc. Per exemple, el xarel·lo ha fet un promig de 11,50º, el chardonnay de 12º, i el macabeu de 10,70º. En el cas de les varietats negres, l’ull de llebre ha fet un promig de 12º, el merlot de 13,5º i el cabernet sauvignon de 13,9º.

Per analitzar la devallada en la quantitat, de varietats blanques se n’han collit un 2,25% menys: chardonnay un 7% més, el xarel·lo un 2,5 % menys, el macabeu un 2,7% menys.

Pel que fa a les varietats negres, la baixada ha estat d’un 11,8%: merlot 14% menys, cabernet sauvignon 24% menys i ull de llebre 9% menys.

Tal i com ha anat la verema i amb aquesta qualitat excepcional dels raïm veremats, es preveu una qualitat dels vins resultants excel·lent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa