VadeVi
La Verema Solidària lliura els 6.000 euros recaptats a les dues entitats socials
  • CA

L’equip de Verema Solidària ha lliurat prop de 6.000 euros a les dues entitats beneficiàries de la campanya de micromecenatge realitzada a Goteo.org per combatre la pobresa i l’exclusió social, iniciativa que va incloure un dia de verema a Finca Parera amb prop de 300 participants. Càritas Sant Feliu de Llobregat i l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf han rebut 2.756 euros respectivament, per tal de desenvolupar projectes educatius, socials i terapèutics, en un acte celebrat al Consell Comarcal del Garraf que culmina una primera fase del projecte solidari.

A través de les donacions de 180 persones, famílies i grups a la campanya de micromecenatge, Verema Solidària ha recaptat en la primera edició 9.187 euros, que es destinaran en un 80% a les dues entitats socials del Penedès i Garraf i a una formació gratuïta en captació de fons per al conjunt d’entitats del territori. El 20% restant sufragarà els costos d’administració i logístics de la iniciativa solidària.

En el cas de Càritas Sant Feliu de Llobregat, els 2.756 euros s’invertiran en comprar suports digitals i material informàtic per a les classes de reforç escolar que imparteixen en diferents municipis del Penedès i del Garraf i que reben fins a 176 infants i adolescents que viuen en situacions desafavorides. En el cas d’AFAMMG, la mateixa quantitat de diners es destinarà a ampliar el sistema de reg de l’hort sòcio-terapèutic i s’adquirirà una desbrossadora per treballar la terra. Aquest és un projecte social que dóna cobertura a 15 persones amb malaltia mental i el fet de treballar l’hort les ajuda a guanyar autoestima i desenvolupar habilitats socials per incorporar-se després al món laboral.

Els organitzadors de Verema Solidària fan una valoració molt positiva d’aquesta primera edició, que va mobilitzar quasi 300 persones, entre professionals sommeliers, enòlegs i particulars, a les vinyes de Finca Parera, amb el lema “Talla amb la pobresa”, una jornada lúdica i festiva que es va celebrar el 25 de setembre per recaptar fons per a les entitats socials, les que més pateixen les desigualtats econòmiques. Verema Solidària vol contribuir a donar oportunitats a les persones amb major risc d’exclusió, altres capacitats i als infants, com s’ha demostrat amb la destinació dels beneficis d’aquesta primera edició de la iniciativa.

2017: el vi solidari i més Verema Solidària

L’èxit de la Verema Solidària fa que els organitzadors ja iniciïn contactes per preparar l’edició de 2017 i estendre-la a d’altres regions de vins de Catalunya perquè entitats del seu àmbit d’influència obtinguin nous recursos.

El vi de la Verema Solidària es presentarà a la primavera de 2017 en un acte a Barcelona. És un vi monovarietal de xarel·lo, de la finca que es va veremar el 25 de setembre, cultivada de forma ecològica. La criança del vi s’està realitzant en àmfores de terrissa i la supervisió enològica va a càrrec del vinyeró Rubèn Parera. Un vi natural i solidari que la sommelier Clara Isamat descobreix en aquest vídeo.

Patrocinadors i col·laboradors

La primera edició de Verema Solidària ha comptat amb el patrocini de Coral Transports, Celler Credo, Consell Regulador de la D.O. Penedès, Export Moonwine, Jané i Ventura i New Group Maquinària Moderna. Com a col·laboradors hi han participat Pastisseria La Granja, Cafès Novell, Kartox, Casa Berger, l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, Cal Feru i El Ginjoler.

Vídeo- resum de la Verema Solidària

https://www.youtube.com/watch?v=NkfGg8zDNCM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa