
El crític de vins de l’ABC ha triat els que són per ell, els millors 10 cellers de l’Estat i 5 són catalans: Àlvaro Palacios, Castell d’Encús, Celler de Capçanes, Parès Baltà i Torres,
Juan Fernández-Cuesta, que en una entrevista a Vadevi es declarava fan dels vins catalans, afirma que Torres, a la DO Penedès “és un dels grans complexos vinícoles d’Espanya per producció i qualitat. Mentenen una visió enoturística i molta acceptació per part del públic”.
Recomana també la visita a Parès Baltà, també al Penedès i al Celler de Capçanes, a la DO Montsant, però afirma que la visita “més sorprenent per la seva situació, en el prepirineu lleidatà i a 1.000 metres d’altitud i pels seus cups excavats a la roca fa centenars d’anys, és a Castell d’Encús”.

Fernández-Cuesta assegura que la primera vegada que es visita un celler es barregen diferents sensacions, i que si “aquesta barreja de sensacions positives i fins aleshores desconegudes es produeixen a un dels grans cellers de l’Estat el resultat és impactant”.
Els altres 5 cellers d’aquest top del crític de vins de l’ABC són Eguren, La Rioja Alta i Muga, els tres a La Rioja, Vega Sicilia, a Valladolid i Viña Sastre a Burgos.