L’ABC tria 5 cellers catalans entre els 10 millors de l’Estat

El crític del vins del diari, Juan Fernández-Cuesta afirma que visitar un celler per primer cop és una experiència impactant

Celler Torres de Pacs del Penedès

Celler Torres de Pacs del Penedès

El crític de vins de l’ABC ha triat els que són per ell, els millors 10 cellers de l’Estat i 5 són catalans: Àlvaro Palacios, Castell d’Encús, Celler de Capçanes, Parès Baltà i Torres,

Juan Fernández-Cuesta, que en una entrevista a Vadevi es declarava fan dels vins catalans, afirma que Torres, a la DO Penedès “és un dels grans complexos vinícoles d’Espanya per producció i qualitat. Mentenen una visió enoturística i molta acceptació per part del públic”.

Recomana també la visita a Parès Baltà, també al Penedès i al Celler de Capçanes, a la DO Montsant, però afirma que la visita “més sorprenent per la seva situació, en el prepirineu lleidatà i a 1.000 metres d’altitud i pels seus cups excavats a la roca fa centenars d’anys, és a Castell d’Encús”.

Cups excavats a la roca a Castell d'Encús

Cups excavats a la roca a Castell d’Encús

Fernández-Cuesta assegura que la primera vegada que es visita un celler es barregen diferents sensacions, i que si “aquesta barreja de sensacions positives i fins aleshores desconegudes es produeixen a un dels grans cellers de l’Estat el resultat és impactant”.

Els altres 5 cellers d’aquest top del crític de vins de l’ABC són Eguren, La Rioja Alta i Muga, els tres a La Rioja, Vega Sicilia, a Valladolid i Viña Sastre a Burgos.

Nou comentari