L’Agenda de vins catalans 2018 va prenent forma per l’any vinent

Patrícia de Golferichs està fent sessions de tastos amb gent diversa per explicar les característiques dels prop de 365 vins que recomana

Tast per l’Agenda de Vins Catalans de Patrícia de Golferichs | undiaunvi

La primera agenda, la de 2017, la va fer sola i van ser els mateixos elaboradors els que la van ajudar a col·locar adjectius com “deliciós, brutal, orgasmic o multiorgàsmic” que acompanyen els vins que es recomanen per a cada dia de l’any. O a definir quin és el millor moment del dia per prendre’l o un menjar o plat que hi maridi bé.

Aquest any, però, l’autora de l’Agenda de vins catalans, Patrícia de Golferichs ha decidit acompanyar-se de gent del vi per buscar aquestes descripcions.

Ho fa en diferents sessions i a la primera hi van ser presents Vadevi i els Premis Vinari. I es van tastar prop de 20 vins.

La proposta de Golferichs era senzilla però emocionant. Ens proposava tastar a cegues, definir el vi entre tots i com si d’un joc es tractés aproximar-nos a encertar el vi que estàvem tastant.

Hi eren presents el sociòleg Lluís Tolosa, la blogger Núria Martí, els responsables del celler Sabaté i Mur, la sommelier i jurat dels Premis Vinari, Marta Carbonell, la periodista Ruth Troyano, Ester Bachs directora tècnica dels Premis Vinari i la directora del Vadevi, Margalida Ripoll.

Amb l’ordinador sobre la taula Patrícia de Golferichs anava prenent notes que finalment acabaran plasmades a cada una de les pàgines de l’agenda de 2018.

Aquesta no és l’única novetat que prepara la responsable del projecte Un dia un vi que va començar a instagram i que va ser l’embrió de la creació d’aquesta agenda, però de moment no les avança.

Aquesta primera sessió es va fer a l’Ancestral, un bar de vins de nova creació del qual us en parlarem a vadevi.cat.

Nou comentari