VadeVi
L’Agenda dels vins catalans de Patrícia de Golferichs a la Casa Golferichs
  • CA
Macari de Golferichs, Patrícia de Golferichs i Margalida Ripoll presdentant l'Agenda dels Vins Catalans 2018
Macari de Golferichs, Patrícia de Golferichs i Margalida Ripoll presdentant l’Agenda dels Vins Catalans 2018 | Raquel Celma

!–akiadsense–>

L’Agenda dels Vins Catalans ja fa dies que és al carrer, a llibreries, cellers i botigues de vins, amb novetats, amb canvi de dissenyador, i també amb una versió en anglès.

Però va ser dimarts que es va presentar en un lloc molt especial per l’autora, la que va ser la casa del seu besavi, la Casa Golferichs.

Acompanyada d’amics i gent del sector del vi, Patrícia de Golferichs va explicar tots els detalls de la preparació de l’agenda i va aprofitar per agrair personalment totes les persone sque li han fet costat. I va presentar l’Agenda 2018 acompanyada del seu pare Macari i de la directora de vadevi.cat, Margalida Ripoll.

Macari de Golferichs va ser l’encarregat de fer cinc cèntims de la relació dels Golferichs amb la casa que ara és un centre cívic propietat de l’Ajuntament de Barcelona.

El seu avi, també Macari, enamorat del modernisme va decidir, en uns terrenys als afores de Barcelona, (ara xamfrà de Gran Via amb Viladomat) propietat de la seva dona, construir una casa senyorial sota les ordres i directrius de l’arquitecte Joan Rubió. I hi van viure 10 anys. Temps després van cedir la casa a una congregació de monges franceses per fer-li una escola de nenes i anys després una constructora de Barcelona la va comprar per tirar-la a terra. I va ser la lluita veïnal la que va aconseguir que finalment l’Ajuntament de Barcelona la comprés i la convertís en centre cívic.

Les golfes de la Casa Golferichs van ser doncs l’escenari d’aquesta presentació en la que la directora de vadevi.cat va destacar l’empenta de Patrícia de Golferichs d’impulsar de nou el projecte de l’Agenda de Vins catalans, autoeditant-la i encarregant-se personalment de tots els detalls.

Una eina, remarcava Margalida Ripoll, “que serveix per remarcar la transversalitat del vi que marida amb un bistec i amb una agenda, i també per fer arribar el vi català a un espectre de població més jove”.

Agenda dels vins catalans 2018

!–akiadsense–>

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa