VadeVi
Lagravera, el celler que viu el confinament per segon cop
Lagravera viu un segon confinament

!--akiadsense-->

El celler Lagravera, com tots els del país, no ha paralitzat la seva activitat vitivinícola per la Covid-19 i tampoc ho ha fet ara que, de nou, un rebrot de coronavirus ha confinat la comarca del Segrià i que els afecta de ple. Ara bé, l’activitat enoturística que tot just s’havia de reprendre aquesta setmana s’haurà de posposar fins a nova ordre. Lagravera no està oberta al públic sense cita prèvia però sí que ja s’havien emparaulat algunes visites per aquesta setmana, que finalment no es podran fer.

Però no és l’únic canvi del celler. Des de fa dos mesos, l’enòloga de Lagravera, Pilar Salillas, n’ha assumit la direcció. I tot el moment convuls que viu el sector del vi la nova director es mostra optimista “és cert que ens haurem de replantejar l’enoturisme, però la part bona és que la resta s’està reactivant, el sector restauració i també la venda a l’estranger”.

Pilar Salillas és la nova directora de Lagravera
Pilar Salillas és la nova directora de Lagravera

!--akiadsense-->

“Abans del coronavirus havíem decidit contractar una persona perquè es dediqués en exclusiva a l’enoturisme però ara això haurà d’esperar com a mínim fins al setembre” explica. Mentrestant la feina al celler no s’atura i Salillas encara una nova etapa del celler amb ella al capdavant en la que la seva prioritat és el terroir, “tenim una zona única amb unes característiques difícils d’explicar però que és la que dona el caràcter als nostres vins i en això seguirem treballant”. La nova directora explica orgullosa que a les seves vinyes tenen varietats de raïms que ni tant sols tenen nom i que volen seguir investigant i treballant per oferir nous vins.

Lagravera és un celler que es mou a l’entorn de la DO Costers del Segre. Les seves 20 hectàrees de vinya hi estan inscrites però els seus vins surten sense el marxamo de la denominació d’origen. I això és bàsicament perquè no tenen l’opció d’incloure aquest precinte de garantia integrat en la seva etiqueta i entenen que “és una manera d’estalviar una mica de paper a l’ampolla o una màquina per col·locar els marxamos, creiem en l’ecologia en conjunt i això també és un petita aportació”, diu Salillas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa