L’ajut per a la destil·lació de crisi podria arribar només al 70% del que s’ha sol·licitat

Aquesta es la previsió que es fa des de Cades Penedès, l’única empresa destil·ladora de Catalunya que s’ha desbordat pel nombre de sol·licituds

Vista aèries de Cades, l'única empresa a Catalunya que desril·la vi

Vista aèries de Cades, l’única empresa a Catalunya que desril·la vi | Cades Penedès

El gerent de l’única empresa destil·ladora de Catalunya, Jordi Julià explica a Vadevi que amb més temps, la mesura de la destil·lació de vi per ajudar al sector hauria estat més eficient i aventura que només es podran concedir prop del 70% de les sol·licituds

Cades Penedès s’ha adherit a l’ajut del ministeri d’Agricultura per destil·lar 61.000 hectolitres de vi català, 55.000 amb denominació d’origen i la resta sense. Però han rebut moltes més demandes que no han pogut absorbir per manca de capacitat i que s’han derivat a altres empreses de fora de Catalunya que arribarien fins als 30.000 hectolitres. Per tant s’ha demanat la destil·lació de prop de 90.000 hectolitres de vi català.

I és que Cades és l’única destil·ladora que hi ha a Catalunya i que no és dedica en exclusiva a la destil·lació de vi.“Estem desbordats no, el següent”, assegura a Vadevi el seu gerent d, Jordi Julià. “Tot plegat s’ha fet amb molta urgència. No sabrem fins a finals de juliol quina és exactament la quantitat que haurem de destil·lar, ho haurem de tenir fet abans dels 15 de setembre i entremig tenim la propera verema que és la nostra punta de feina. És una llàstima perquè si això s’hagués fet amb una mica de temps ens hauria anat molt bé a tots”.

Julià explica a més que els recursos previstos al Reial Decret quedaran curts, “a través de l’associació d’empreses destil·ladores sabem que les sol·licituds que s’han fet a tot l’estat superen els 500.000 hectolitres de vins amb DO i l’1’5 milions d’hectolitres de vi sense DO pel que preveiem una prorrata del 30% o el 40%”. Així amb tota probabilitat només s’arribaria a subvencionar al voltant d’un 70% del que s’ha sol·licitat.

Nou comentari