VadeVi
L’alellenc Òscar Oliveras capta la millor imatge de vi del ‘Food Photographer’ 2021
  • CA

La fotografia “A Grave View” de l’alellenc Òscar Oliveras ha estat escollida com a millor imatge del concurs britànic Pink Lady Food Photographer, en la categoria Errazuriz Wine Photographer of the year 2021. La imatge capta un moment de verema de raïm blanc al Château des Ganfards, al municipi francès de Saussignac.

De fet, en aquest celler del departament de Bergerac, Oliveras hi exerceix d’enòleg des de 2018, i actualment també hi resideix. “El confinament m’ha permès moure’m molt entre vinyes, i d’aquí han sorgit aquesta i moltes altres fotografies”, explica a ‘Vadevi’. Al concurs en va presentar una desena, sense imaginar-se que podia endur-se el màxim guardó de la categoria en la qual competia. Ara, aquest premi reconeix la seva sensibilitat amb la càmera, i li aporta un ingrés de 1.000 lliures esterlines. A més a més, la seva obra estarà exposada al The Royal Photographic Society de Bristol entre el 20 de novembre i el 20 de desembre d’aquest 2021.

Òscar Oliveras, amb 32 anys, ha viatjat i treballat -fent veremes– en diverses zones del vi del món, com Nova Zelanda, on hi va viure durant quatre anys, la Xampanya, o el celler de la zona de Bordeus on treballa actualment. El seu interès per la fotografia ve de lluny i segons explica, li atrau la idea de captar instantànies de diverses regions vitícoles del món. Malgrat la seva primera ocupació està entre tines i cupatges, li agrada molt la fotografia actualment compagina la feina d’enòleg amb la creativitat del seu projecte Wineographic.

El concurs fotogràfic Pink Lady Food Photographer of the year ha celebrat aquest 2021 la seva desena edició premiant les millors fotografies gastronòmiques en diverses categories. Una d’elles, la que reconeix imatges vitivinícoles –Wine Photographer of the Year– està a la vegada dividida en tres subseccions: producte, lloc i persones. Oliveras competia en la secció “producte”, però també ha estat el guanyador absolut de totes tres.

La millor imatge de la secció “persones” l’ha guanyat Victor Pugatschew, amb Pressing the Pinot Noir, captada a Hoddles Creek Estate, a la Vall australiana de Yarra; i el millor “lloc” ha estat un celler de Porto que va fotografiar Lana Svitankova, d’Ucraïna, i que va competir sota el títol The vanishing craft.

Pressing the Pinot Noir. Credit: Victor Pugatschew / Pink Lady® Food Photographer of the Year 2021.
Pressing the Pinot Noir. Credit: Victor Pugatschew / Pink Lady® Food Photographer of the Year 2021
The vanishing craft. Credit: Lana Svitankova / Pink Lady® Food Photographer of the Year 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa