VadeVi
L’art i el vi s’uneixen per lluitar contra el càncer de pulmó
  • CA

L’oncòleg i gourmand, Francesc Casas, juntament amb el sommelier i formador de vins, David Molina, organitzen el dissabte 22 d’abril, la Primera Experiència Sensorial Solidària.

Aquest esdevniment té com a objectiu recaptar fons pel Projecte Pulmó de la Fundació Hospital Clínic de Barcelona, destinat a l’obtenció de recursos per a la investigació contra el càncer de pulmó.

Sommeliers com Josep Roca, Ferran Centelles o Christophe Brunet, així com la canmtant Lucrecia, la radiooncóloga i soprano Marta Bonet, o els actors Fel Faixedas i Carles Xuriguera, són alguns dels ponents que dia 22 d’abril compartiran i comentaran un vi i el relacionaran amb una peça musica o amb una obra d’art.

L’acte finalitzarà amb un bufet degustació on es podran tastar els vins i productes dels cellers i empreses col·laboradores en el projecte.

Durant la jornada també es farà una rifa benèfica de lots de vins, experiències enoturístiques o cursos de formaciò enòlògica que els assitents tindran l’opció de gunayar després d’haver comprat un dels tiquets solidaris.

Aquesta Primera Experiència Sensorial Solidària es farà dissabte dia 22 d’abril, a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza de 9:30 a 14:00 h.

Les entrades que es poden comprar a través de la web del projecte i de la web de Ticketea, costaran 59, i tot el que es recapti es destinarà íntegrament al Projecte Pulmó.

El càncer de pulmó és el segon més freqüents en els homes i el quart en les dones. Les dades indiquen que en els propers anys, la seva incidència augmentarà un 10% en homes i un 190% en dones, com a conseqüència de l’envelliment de la població i el tabaquisme en les dones. Per continuar lluitant contra la malaltia, l’Hospital Clínic de Barcelona ha creat el Projecte Pulmó, destinat a l’obtenció de recursos per a la investigació i la docència sobre la radioteràpia d’aquest tipus de càncer.

Francesc Casas (Barcelona, 1960) és doctor en Medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Oncologia radioteràpica. Des de l’any 1993 és el responsable del tractament amb radioteràpia del càncer de pulmó dins del comitè multidisciplinar de tumors toràcics de l’Hospital Clínic de Barcelona. Casas també té una gran relació amb el món del vi i la gastronomia i ha publicat diversos llibres relacionats amba questes temàtiques.

David Molina, és sommelier i director de l’escola Outlook Wine, The Barcelona Wine School, dedicada des de fa 10 anys a la formació de vins i avalat per l’experiència internacional dels seus docents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa