VadeVi
L’art de la viticultura, avui i en el futur, en una jornada tècnica
  • CA
Vinya de xarel·lo de Caves Torelló

El canvi climàtic és sens dubte un dels fenómens que més preocupa al sector del vi. Els canvis que es produeixen en els factors meteorológics com l’augment de les temperatures, la disminució de les pluges o bé la intensitat en que plou, alteren sens dubte el cicle de la vinya i en conseqúència la qualitat dels ralms.

És per això que l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya organitza una jornada tècnica, dirigida especialment a oferir eines per combatre aquests nous reptes.

Viticultors i enòlegs han d’establir noves estratègies de cultiu i enològiques per tal de poder seguir fent vins de qualitat i al gust del consumidor. Alguns viticultors han cercat parcel.les a més altitud, inclús on la viabilitat del cultiu pot estar compromesa. però amb la mirada posada en un futur. També disposar d’un material vegetal ben adaptat a aquestes condicions i a la vegada més resistents a les malalties, seria un recurs d’alt valor. Això, justifica la dura tasca de recuperar varietats antigues i que segurament estan més ben adaptades a condicions càlides i resistents a malalties, sigui una bona manera de reduir els insums“>a la vinya i produir de manera més sostenible mediambientalment. Tots aquests canvis en la vinya ofereixen noves oportunitats enológiques, que requereix de coneixement i experiència per tal de poder fer evolucionar i avançar el sector.

En aquesta jornada hi participaran Josep Maria Albet que va ser el primer a tot l’Estat a elaborar vins ecológics i també Joan Soler, que parlarà sobre les oportunitats que ofereixen algunes varietats pre­filloxeriques per elaborar vins.

També donaran la seva visió Eva Plazas de Caves Vilarnau i Albert Costa de Vall Llach.

La jornada es farà el proper 23 de febrer a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona a Castelldefels. És gratuita, però cal fer la inscripció prèvia a través del 93 552 11 13 o bé a través del portal ruralcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa