VadeVi
Ripollet busca les seves arrels vinícoles amb el Mercat de la Vinya
Conreus recuperats a Ripollet

!--akiadsense-->

El Mercat de la Vinya de Ripollet és una iniciativa de l’Ajuntament que es va iniciar fa tres anys en el marc de la Festa Major del municipi. Es tracta d’una sèrie d’activitats en les que el vi i la gastronomia són protagonistes i que de manera transversal, és a dir, per a totes les edats pretén recordar que fins fa relativament poc, la vinya formava part del paisatge del municipi. Una història desconeguda per a molts ciutadans de Ripollet.

De fet, quan es va inaugurar el Centre d’Interpretació del patrimoni local l’any 2007, el primer tema que es va recuperar com a exposició temporal va ser “Temps de vinya”. Una proposta comissionada per Elena Vilalta i que posava en valor la vinya com a principal motor de la vida del municipi durant segles.

Des de l’any 2018 Emovins assessora el contingut de les activitats del Mercat de la Vinya que enguany es farà del 23 al 25 d’agost. I és que aquesta entitat, dirigida per Sol Roig, des de fa més de 4 anys treballa en el projecte Sota l’asfalt…la vinya"> que recupera la història d’aquest cultiu en municipis avui industrials.

Fruit d’aquest estudi, en l’edició de l’any passat del Mercat de la Vinya de Ripollet es van fer dos tastos de vi dirigits per l’enòleg Àngel Garcia Petit en els que es va parlar de les varietats que antigament es conreaven al municipi.

Per l’edició 2019 s’han organitzat diverses activitats centrades en la sostenibilitat i el paper de la dona. Es coneixerran els testimonis de Maria Font de Can Morral del Camí i la Montse Martinez per recuperar la feina de les dones en aquest passat vitivinícola. Unes històries encara més desconegudes d’un llegat pràcticament oblidat.

La resta del programa que trobareu senguint aquest enllaç se centraran en el vi i la gastronomia, fins i tot un escape room tematitzats en la vinya. El centre serà la Mostra de Vins i Caves que es complementarà amb exposicions, concerts i jocs infantils.

Pels tastos dirigits que són gratuits cal inscriure’s prèviament, a partir del 19 d’agost, al correu electròncic molidenrata@ripollet.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa