La Fiscalia impulsa un procés contra els vins de Valdepeñas
La Fiscalia impulsa un procés contra els vins de Valdepeñas

!--akiadsense-->

L’Audiència Nacional pot avinagrar els vins de la Denominació d’Origen Valdepeñas. El jutge titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, José Luis Calama, ha admès a tràmit una denúncia de la Fiscalia per investigar si els cellers de la Deonominació d’Origen Valdepeñas, Félix Solís, García Carrión, Bodegas Navarro López i Bodegas Fernando Castro, així com el seus administradors han comercialitzat com a reserva, criança i gran reserva vins que no complien els requisits ni els protocols ni els estandars d’elaboració, envelliment o temps de crianá en bota de roure o ampolla.

A la interlocutòria, a la qual ha tingut accés Vadevi, el magistrat admet la denúncia en interpretar que els indicis aportats pel ministeri públic podrien ser constitutius dels delictes publicitat enganyosa, estafa i falsedat documental. Així, el magistrat ha oficiat a la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals i a la Unitat de Delinqüencia Especialitzada del Cos Nacional de Policia la instrucció judicial del cas sobre les vendes entre els anys 2010 i 2019, ambdós inclosos, que van realitzar de vins de DOP Valdepeñas aquests cellers, la quantitat d’ampolles, així com els preus de compravenda.

L’indici més clar pel magistrat és el fet que els cellers declarin a l’administració autonòmica, a la conselleria d’Agricultura, una quantitat de vi venuda als clients i que aquests declarin quantitats diferents, molt superiors als declarats pels cellers. Això indicaria falta de traçabilitat del vi, així com d’irregularitats en la comercialització dels vins de criança, reserva o gran reserva per part dels cellers en qüestió.

Nou comentari

Comparteix