VadeVi
L’AVC cedeix 275 ampolles de vi històriques per exposar a l’Enològica de Vilafranca
Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Vilafranca i l'AVC per la cessió d'ampolles històriques

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Associació Vinícola Catalana (AVC) han signat un conveni que preveu la cessió d’un total de 275 ampolles de vi, part de la col·lecció d’ampolles de caràcter històric propietat de l’AVC, perquè siguin exposades a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca, seu de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, de l’Institut de FP d’Enoturisme i de la The Wine Business School.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el president de l’AVC, Valentí Roqueta, han signat un conveni que estableix la cessió en règim de dipòsit gratuït a l’Ajuntament de Vilafranca de la col·lecció formada per 275 ampolles de vi per a la seva pública exposició a l’edifici municipal de l’Enològica.

Aquesta partida forma part de la col·lecció d’ampolles de caràcter històric formada per 786 ampolles antigues de vi, xampany, begudes espirituoses i de vermuts, representatives dels primers productes envasats derivats del vi a Catalunya. Aquesta col·lecció va ser iniciada l’any 1910 per Josep Ventosa, i la voluntat és que pugui ser exposada de forma global o temàtica. En aquest cas, es cedeixen les ampolles de vi, que s’exposaran a la planta baixa de l’edifici de l’Enològica. El material s’exposarà en un mobiliari i amb il·luminació adequats, acompanyat de plafons informatius detallant el valor i la història de l’esmentada col·lecció, posant de relleu la figura del seu fundador, Josep Ventosa i Palanca, i altres aspectes que es considerin remarcables sobre la mateixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa