VadeVi
Lax’n’Busto i l’essència del xarel·lo
  • CA

Membres del grup Lax’n’Busto brindant amb els vins del Penedès

A l’Auditori del Centre Cultural el Born hi sonaven ahir al vespre les notes d’algunes cançons mítiques del rock català. I és que el veterà grup Lax’n’Busto va escollir algunes de les seves lletres més conegudes per al concert amb què es va obrir el cicle “Born de Cançons“. Una proposta, aquesta, que maridarà durant sis mesos alguns dels artistes i grups del panorama actual català amb vins de les 11 denominacions d’origen catalanes.

“La diversitat musical de país és també un reflex de la diversitat de les denominacions d’origen catalanes, totes elles amb caràcter, identitat i peculiaritats que les converteixen en una expressió del territori”, escriuen en el tríptic informatiu. I aquesta és precisament la idea a partir de la qual neix el cicle organitzat pel Grup Enderrock i el Taller de Músics amb la col·laboració de l’INCAVI, Emovins i Mas i Mas.

Emovins, amb el suport de l’INCAVI, s’encarrega precisament d’enllaçar l’actuació musical amb referències vitivinícoles del país. “Mirem quin és l’origen del grup, què diuen les seves cançons, la seva història…, i triem quins vins són els que millor hi mariden”, explica Sol Roig, responsable d’Emovins.

“En el cas de Lax’n’busto -continua Roig- hem triat tres vins: dos d’ells són del Vendrell, població originària el grup, i per tant s’inspiren en un mateix paisatge. I, el tercer, té a veure amb el seu àlbum “Essencials”, que ens ha fet pensar en la varietat “essencial” del Penedès, el xarel·lo. Per això hem triat un monovarietal d’aquesta varietat elaborat per Bodegues Sumarroca”, conclou.

Dos hores després que comencés el concert, es van obrir ampolles del Blanc Selecció 15 vinyes del Celler Jané Ventura; de Rosat 2013 d’Avgvstvs Forum i de Xarel·lo de Bodegues Sumarroca i totes les persones que van assistir al concert van poder degustar una de les tres referències. De fet, tot i que just abans de baixar el teló del concert, el bateria de grup Jimmi Piñol, va anunciar la iniciativa i va presentar els vins, un cop fora, la major part dels assistents no sabien que tindrien l’opció de gaudir d’una copa de vi català.

“Nosaltres hem vingut a veure el concert, no sabíem que també podríem tastar algun vi”, comentaven alguns dels assistents. Tot i així, totes les copes estaven plenes i se sentien comentaris en favor de la iniciativa. “Està bé això de comentar el concert amb una copa de vi a la mà”, deien alguns.

El cicle de concerts s’allarga fins al mes de juny amb tot tipus de propostes musicals, que passen pel Roger Mas o el Tomeu Penya. “Volem que el públic se senti identificat amb el seu territori, la seva música i el vi que s’hi elabora”, explicava Xavier Agell, coordinador general de l’INCAVI. I, per a dur-ho a terme, aquest centre del Born sembla l’espai idoni: “El centre ja té una bona programació d’activitats, però hi faltaven aquest tipus de concerts on hi podem introduir la cultura del vi que, de fet, pensem esdevé un bon binomi amb la cultura musical que tenim”, conclou Roig.

La propera cita d’aquest cicle tindrà lloc dijous 22 de gener, i estarà protagonitzada per Roger Martínez i el seu espectacle “Ètica jazzística”. Podeu consultar el calendari d’actuacions complet seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa