Preparats per Sant Jordi?

Llibres sobre vi n’hi ha molts. Però d’entrada us en recomanem uns quants perquè si ho voleu els pugueu tenir signats pels mateixos autors.

Atenció perquè aquest dissabte, si sou a Barcelona podeu anar al carrer Pintor Fortuny i tindreu l’oportunitat de parlar amb els mateixos autors i fins i tot que us signin els llibres. De les 11h a les 15:30h tindreu al Manel Colmenero amb el seu llibre Bodegas para visitar i recomendar.

Si sou amants del vins natural en Joan Gomez Pallarès, i la seva guia signarà des de les 12h a les 13h. Un altre tipus de llibre és el que presenta Ruth Troyano que ha entrevistat a tres enòlegs i els ha retratat. Si voleu saber com pensen els seus vins l’Anna Espelt, en Francesc Ferrer i en Toni Sànchez, ho podeu fer amb Retrats de vi. Troyano, signarà de les 13h a les 14:30h.

I per saber-ho tot dels vermuts, si és que sou d’aperitiu, l’’Esther Bachs i la seva guia signarà llibres de les 15h a les 16h. Una mica més tard, a les 17.30h fins a les 19h trobareu a l’Alicia Estrada amb la seva Guia de los vinós por debajo de 10 euros. I si el que voleu és saber quina són els millors llocs de combinar turisme i vi, el vostre home és Lluís Tolosa que signarà les seves guies d’enoturisme a les 17.30h.

Dit això, pels que voleu veure de prop els autors i fins i tot, encara sigui breuement intercanviar impressions, ja ho teniu. Per la resta un dels llibre imprescindibles és la Guia de Vins de Catalunya. Allà ho trobareu tot.

I pel que us agrada el vi, però us interessa més l’entreteniment us fem unes propostes de novel·les, que tot i que el vi no és sempre l’eix central, sí que hi té un paper destacats. Llibres que per altra part teniu l’opció de comentar en el cicle de Biblioteques amb DO. Podeu consultar el calendari aquí.

Són per exemple, El Celler, de Noah Gordon, La germandat del raïm de John Fante, Agost, de Tracy Letts, Un viñedo en la Toscana, de Ferenc Maté, Collita de Foc, de Carme Meix, Les dones de la Principal de Lluís Llach i L’últim abat de Martí Gironell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa