Leix 2012

!–akiadsense–>

Leix 2012

100% sirà

13 mesos de criança en bótes de roure francès

Celler Vinya els Vilars (DO Costers del Segre

Preu aprox.: 16,75 euros

Tel.: 973 149 144

Mail: [email protected]

Web: http://www.vinyaelsvilars.cat/

A la població d’Arbeca, una petita localitat de la comarca de les Garrigues a la província de Lleida, s’hi troba el celler Vinya els Vilars, qui pren el nom d’un dels monuments més famosos de la zona, la fortalesa ibèrica d’Els Vilars d’Arbeca construïda fa més de 2800 anys. Creat l’any 2002 per Antoni Aldomà, aquest celler compta amb unes 9 hectàrees de vinya on predominen les varietats sirà i merlot.

El Leix és un vi monovarietal de sirà, que en la seva elaboració no li fan cap mena d’estabilització en fred, pel que hi podem trobar sediments. Li donen una criança en bóta de 13 mesos.

El color del Leix, un vermell que ens recorda les prunes vermelles, amb reflexos de tons blavosos i violacis ja ens dona una pista de la varietat en què ha estat elaborat. De capa mitja-alta, deixa una bona llàgrima d’evolució lenta a la copa.

En nas és un vi franc i intens d’aromes, molt seductor, amb presència de fruites vermelles silvestres, maduixa de bosc, gerd, groselles, mores, acompanyades de notes florals típiques de la varietat, liles, violetes i especiades de regalèssia, balsàmics de sotabosc, olives negres sobre un fons d’aromes torrades que ens recorden el cafè.

En boca té una bona entrada on es mostra ampli, amb una acidesa que li dona frescor. El seu pas de boca és sedós, amb un taní present però ben madur i sense arestes. De caràcter afruitat però sempre amb les aromes de la criança ben presents, amb protagonisme de les notes especiades i un toc lleugerament fumat. Llarg i persistent.

El Leix és un molt bon vi de sirà, golós i que convida a repetir. Idoni per acompanyar aus de tota mena: pulardes, pintades, picantons, perdius, colomins de sang,… rostides, al forn o les brases.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa